destination taste!

ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ

ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ

ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ

: 8-10
: 30 min
: 40 min

Εύκολη πίτα χωρίς φύλλο, με διάφορα τυριά. Αν σας αρέσει το μπλε τυρί μπορείτε να προσθέσετε 1/2 φλιτζάνι, αφαιρώντας από την ποσότητα της φέτας.

Υλικά
  • 750 γρ. πατάτες βρασμένες με τη φλούδα (τις οποίες τις ξεφλουδίζετε όσο είναι ακόμη ζεστές)
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού (200 ml) γάλα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού γραβιέρα τριμμένη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φέτα θρυματισμένη
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, χτυπημένα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • λίγο θυμάρι
  • λίγη ρίγανη
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 2 Πολτοποιώ τις πατάτες να γίνουν σαν κρέμα. Προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά στον πουρέ και ανακατεύω καλά. Μεταφέρω το μίγμα σε ένα καλά λαδωμένο ταψί.
  • Βήμα 3 Η πίτα θα πρέπει να έχει ύψος 4 – 5 εκ., γι’ αυτό φροντίζω να έχω το ανάλογο ταψάκι.
  • Βήμα 4 Ψήνω την πίτα για 40 λεπτά. Την κόβω σε τριγωνάκια και τη σερβίρω ζεστή ή κρύα.

Related Posts

ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΑΝΟΥΡΙ, ΚΥΔΩΝΙΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΑΝΟΥΡΙ, ΚΥΔΩΝΙΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

Ένα κέικ σκέτη απόλαυση… Το άρωμα του θυμαριού και του δεντρολίβανου σε συνδυασμό με το μανούρι και τα κυδώνια δίνουν μια πολύ εκλεπτυσμένη και ιδιαίτερη γεύση.

ΣΑΡΛΟΤ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

ΣΑΡΛΟΤ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

Όλοι λατρεύουμε τον συνδυασμό σοκολάτα-μπανάνα. Εδώ σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή που θα εντυπωσιάσει τους πάντες με τη γεύση της αλλά κυρίως με την εμφάνισή της.