destination taste!

ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΔΟΠΙΤΑ

ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΔΟΠΙΤΑ

ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΔΟΠΙΤΑ

: 4-6
: 20 min
: 45 min

Παστουρμαδόπιτα, Πίτα Καισάρειας, Παστουρμανλί… Όπως και να την πείτε είναι η ίδια πίτα. Σ’ αυτή τη συνταγή, θα την δοκιμάσετε σε μια πιο πικάντικη παραλλαγή με πιπεριά και λιαστή ντομάτα.

Υλικά
  • 6 φύλλα ζύμης χωριάτικης (έτοιμη στο εμπόριο) ή 8 φύλλα ζύμης γιουφκά ανάλογου μεγέθους (σε συγκεκριμένα ντέλι)
  • 13-15 (120 -150 γρ. περίπου) φετούλες παστουρμά (χωρίς το τσιμένι)
  • 350 γρ. κασέρι, κομμένo σε λεπτές φέτες
  • 2 ντομάτες ώριμες, αλλά όχι λιωμένες
  • 2 πιπεριές κέρατο, κομμένες σε λεπτές ροδέλες
  • ½ φλιτζ. τσαγιού λιαστές ντομάτες καλά ξεπλυμένες και στραγγισμένες
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας μαύρο σουσάμι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Κόβω τις ντομάτες σε λεπτές ροδέλες και αφαιρώ τα σπόρια.
  • Βήμα 2 Λαδώνω ένα ταψάκι 22 εκ. και στρώνω 3 φύλλα ζύμης τα οποία λαδώνω ενδιάμεσα. Αραδιάζω τις φετούλες παστουρμά σε όλη την επιφάνεια του φύλλου. Συνεχίζω με τις μισές φετούλες κασέρι, τις ροδέλες ντομάτας και πασπαλίζω με τις λιαστές ντομάτες. Κατόπιν σειρά έχουν οι ροδέλες από τις πιπεριές και τέλος οι υπόλοιπες φέτες κασέρι. Πασπαλίζω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σκεπάζω την πίτα με τα 3 υπόλοιπα φύλλα ενώ δεν ξεχνάω να λαδώσω ενδιάμεσα. Λαδώνω καλά το τελευταίο φύλλο και πασπαλίζω με μαύρο σουσάμι.
  • Βήμα 3 Ψήνω την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 45 λεπτά.
  • Βήμα 4 Σερβίρω την πίτα ζεστή.

Related Posts

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Καρυδόπιτα σοκολατένια… Ένα γλυκό, σκέτη κόλαση. Κόψτε την καρυδόπιτα σε μικρές μπουκίτσες και σερβίρετέ την σε πιατέλα.

ΤΡΙΓΩΝΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΥ, ΠΕΚΟΡΙΝΟ ΚΑΙ ΦΥΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ

ΤΡΙΓΩΝΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΥ, ΠΕΚΟΡΙΝΟ ΚΑΙ ΦΥΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ

Πεντανόστιμα τριγωνάκια με χωριάτικο λουκάνικο που γίνονται απίστευτα γρήγορα αφού τα Φυλλαράκια της Ευβοϊκής Ζύμης είναι έτοιμα.



Subscribe