destination taste!

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΥΔΩΝΙ

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΥΔΩΝΙ

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΥΔΩΝΙ

: 4-6
: 20 min
           
: 6 hr

Παραδοσιακή, ιταλική κρέμα που έχει αγαπηθεί πολύ από τους Έλληνες. Γίνεται πανεύκολα και το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη υπομονή να παγώσει. Εγώ συνήθως την φτιάχνω το βράδυ και την σερβίρω την επόμενη μέρα.

Υλικά
  • Για την πανακότα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού στραγγιστό γιαούρτι
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • ½ φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • 3 φύλλα (των 2 γρ.) ζελατίνη
  • 1 μπαστουνάκι βανίλια ή μια κάψουλα
  • 2 κουτ. σούπας γλυκό κουταλιού κυδώνι, στραγγισμένο καλά από το σιρόπι και ψιλοκομμένο
  • Για το σερβίρισμα
  • 3 κουτ. σούπας γλυκό κουταλιού κυδώνι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Μουλιάζω τα φύλλα της ζελατίνης στο γάλα. Χαράζω κατά μήκος το μπαστουνάκι βανίλιας, ξύνω τα μαύρα σποράκια με ένα μαχαιράκι.
  • Βήμα 2 Βάζω την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτω τα σποράκια και τα μπαστουνάκια της βανίλιας. Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά να πάρει μια βράση. Στραγγίζω τα φύλλα ζελατίνης και τα ρίχνω στην κρέμα γάλακτος μαζί με το γάλα που είχα τη ζελατίνη. Ανακατεύω καλά, προσθέτω το γιαούρτι, το ψιλοκομμένο κυδώνι και συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν με το μίγμα.
  • Βήμα 3 Αφαιρώ τα μπαστουνάκια της βανίλιας και μοιράζω το μείγμα σε ατομικά φορμάκια.
  • Βήμα 4 Αφήνω την πανακότα για 6 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο για να πήξει.
  • Βήμα 5 Για να ξεφορμάρω εύκολα, βουτάω τη φόρμα σε ζεστό νερό για 1 λεπτό.
  • Βήμα 6 Συνοδεύω την πανακότα με γλυκό κουταλιού κυδώνι.

Related Posts

ΚΟΡΜΟΣ ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΚΟΡΜΟΣ ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Δροσερό γλύκισμα που «κρύβει» 3 δυνατές γεύσεις. Σοκολατένιο κέικ, αφράτη κρέμα και ηδονικές φράουλες. Αν σας έχει περισσέψει κέικ το οποίο έχει μπαγιατέψει, είναι ευκαιρία να το «ανακυκλώσετε» δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό επιδόρπιο.

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΜΕΛΙΟΥ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΜΕΛΙΟΥ

«Παίξτε» με τις γεύσεις και τα χρώματα των σταφυλιών επιλέγοντας τα πιο αγαπημένα σας!