destination taste!

ΠΑΓΩΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΤΡΑΤΣΙΑΤΕΛΑ

ΠΑΓΩΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΤΡΑΤΣΙΑΤΕΛΑ

ΠΑΓΩΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΤΡΑΤΣΙΑΤΕΛΑ

: 6-8
: 30 min
           
: 7 hr

Παγωτό σπιτικό χωρίς παγωτομηχανή από αυτά που μας αρέσουν πολύ!!! Μπορούμε να το σερβίρουμε σαν τουρτίτσα, κορμό αλλά και σε μπάλες σε μπολάκι είναι τέλειο.

Υλικά
  • 750 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 10% λιπαρά
  • 400 γρ. γάλα ζαχαρούχο (1 κουτί)
  • 300 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα καλής ποιότητας, χοντροκομμένη
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Χτυπάω την φυτική κρέμα μαζί με την ζάχαρη σε σαντιγί, και την κρατάω στο ψυγείο.
  • Βήμα 2 Σε ένα βαθύ σκεύος ενώνω το γιαούρτι με το ζαχαρούχο γάλα.
  • Βήμα 3 Στο μίγμα με το γιαούρτι προσθέτω και το μίγμα με τη σαντιγί. Ανακατεύω μαλακά, απαλά και κυκλικά να ενωθούν τα μίγματα με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
  • Βήμα 4 Σε μεταλλικό μπολ –ειδικό για κατάψυξη – ή σε πλαστικό ρίχνω σε στρώσεις το μίγμα παγωτού και ενδιάμεσα τη σοκολάτα τριμμένη.
  • Βήμα 5 Παγώνουμε στην κατάψυξη για 6-7 ώρες.

Related Posts

CUPCAKES ΒΑΝΙΛΙΑ

CUPCAKES ΒΑΝΙΛΙΑ

Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε 2-3 μπισκότα χοντροσπασμένα μέσα στη ζύμη. Προτιμήστε να είναι σοκολατένια για να υπάρχει μια ωραία χρωματική αντίθεση.

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΑΦΡΑΤΗ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ, ΦΡΕΣΚΑ ΜΥΡΤΙΛΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΥΡΤΙΛΟ

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΑΦΡΑΤΗ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ, ΦΡΕΣΚΑ ΜΥΡΤΙΛΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΥΡΤΙΛΟ

Μοναδική τούρτα που κυριαρχούν τα μύρτιλα και στη ζύμη αλλά και στο στόλισμα. Η αφράτη κρέμα τυριού κάνει ακόμα πιο πλούσια την γεύση και την υφή της.