Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

NAVARIN ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ

NAVARIN ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ

NAVARIN ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ

: 6
: 20 min
: 1 hr 45 min

Navarin είναι η γαλλική εκδοχή του στιφάδο. Το αργό μαγείρεμα, κάνουν το αρνάκι τρυφερό και τα λαχανικά μελώνουν μέσα στην σαλτσούλα. Συνοδεύστε το με ένα νόστιμο, φρεσκοψημένο ψωμί.

Υλικά
  • 1.500 γρ. αρνάκι από σπάλα, κομμένο σε μερίδες
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 4 σκελίδες σκόρδο (που τους έχουμε αφαιρέσει την πράσινη φύτρα), λιωμένες
  • 4-5 κοκκάρια, καθαρισμένα
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα (με το φύλλωμά τους), κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 4 καρότα μικρά, καθαρισμένα, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 ρέβες, καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
  • 8-10 πατατούλες νέας εσοδείας, κατά προτίμηση βιολογικές
  • ½ κιλό αρακά φρέσκο, καθαρισμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 3-4 κλαράκια θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο, ή 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνω τη μισή ποσότητα ελαιολάδου και σοτάρω το κρέας απ’ όλες τις μεριές, για 4-5 λεπτά. Προσθέτω το σκόρδο και πασπαλίζω με το αλεύρι. Αλατοπιπερώνω, προσθέτω τα δαφνόφυλλα και το θυμάρι και ανακατεύω καλά. Προσθέτω βραστό νερό μέχρι το μέσον της κατσαρόλας και σιγοβράζω το κρέας με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 1 ώρα.
  • Βήμα 2 Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρω τα κοκκάρια, τα καρότα, τις ρέβες για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις μεριές. Προσθέτω και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και συνεχίζω το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά ακόμα.
  • Βήμα 3 Αφού έχει βράσει το κρέας για 1 ώρα, ξεσκεπάζω την κατσαρόλα και προσθέτω τα λαχανικά του τηγανιού (τα αφαιρώ με τρυπητή κουτάλα για να μην πάρω και το λάδι μαζί) και τις πατατούλες. Αφήνω το φαγητό να βράσει για 20 λεπτά.
  • Βήμα 4 Προσθέτω λίγο ζεστό νερό ακόμα και ρίχνω και τον αρακά. Ελέγχω το αλατοπίπερο και σιγοβράζω για άλλα 20 λεπτά.
  • Βήμα 5 Αποσύρω το φαγητό από τη φωτιά και πασπαλίζω με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρω αμέσως.


Related Posts

BURGER ΣΠΙΤΙΚΑ

BURGER ΣΠΙΤΙΚΑ

Τα μπέργκερ είναι αγαπημένο φαγητό σε μικρούς και μεγάλους. Περιέχει όλα τα υλικά για ένα πλήρες γεύμα, αφού έχει και το ψωμί, και το κρέας και τα σαλατικά.

Κρασιά Λαφαζάνη… μια νέα γενιά έτοιμη να μας εκπλήξει!

Κρασιά Λαφαζάνη… μια νέα γενιά έτοιμη να μας εκπλήξει!

Μια τόσο διαφορετική βραδιά ζήσαμε στο Yolenis στις 16 Μαΐου. Η καλεσμένη μου ; Η εντυπωσιακή Αθηνά Λαφαζάνη, κόρη του Σπύρου Λαφαζάνη, που παρόλο το νεαρό της ηλικίας της, μας εξέπληξε ευχάριστα! Μπορεί να ασχολείται με το εμπορικό τμήμα, όμως εκείνη και ο αδερφός της […]