destination taste!

MUFFINS ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΜΕ ΚΡΑΜΠΛ ΚΑΡΥΔΙΟΥ

MUFFINS ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΜΕ ΚΡΑΜΠΛ ΚΑΡΥΔΙΟΥ

MUFFINS ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΜΕ ΚΡΑΜΠΛ ΚΑΡΥΔΙΟΥ

: 12
: 10 min
: 20 min

Super muffins βανίλιας με τραγανή επικάλυψη από το κραμπλ καρυδιού. Αν θέλετε, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα καρύδια με αμύγδαλα, κάσιους ακόμη και φυστίκια αράπικα αλατισμένα.

Υλικά
  • 210 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ
  • 170 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 4 ασπράδια αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 70 ml γάλα
  • Για το κραμπλ
  • 75 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ
  • 50 γρ. αγελαδινό βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 50 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 70 γρ. καρύδια, τριμμένα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για το κραμπλ: Βάζω τα 4 υλικά σε ένα μπολ και δουλεύω με τα δάχτυλά μου για να ενωθούν σε ένα ψιχουλιαστό μείγμα.
  • Βήμα 2 Για τα muffins: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Τοποθετώ 12 χάρτινες θήκες στην μαφινιέρα και την αφήνω στην άκρη.
  • Βήμα 3 Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω με το μίξερ το βούτυρο και την ζάχαρη για τουλάχιστον 5 λεπτά. Προσθέτω τα ασπράδια (ένα την φορά) και συνεχίζω το χτύπημα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα και να αφρατέψουν. Προσθέτω την βανίλια και το αλεύρι και χτυπάω σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν. Τέλος, προσθέτω το γάλα, ανακατεύω καλά και μοιράζω το μείγμα στις θήκες.
  • Βήμα 4 Πασπαλίζω με αρκετό κραμπλ σε κάθε μάφιν και ψήνω στο φούρνο για 18-20 λεπτά. Αποσύρω από το φούρνο και τα μεταφέρω σε σχάρα να κρυώσουν.

Related Posts

ΚΟΡΜΟΣ ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΚΟΡΜΟΣ ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Δροσερό γλύκισμα που «κρύβει» 3 δυνατές γεύσεις. Σοκολατένιο κέικ, αφράτη κρέμα και ηδονικές φράουλες. Αν σας έχει περισσέψει κέικ το οποίο έχει μπαγιατέψει, είναι ευκαιρία να το «ανακυκλώσετε» δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό επιδόρπιο.

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ

Δροσερό και ανάλαφρο γλύκισμα που θα φτιάξουμε με ώριμα κεράσια και ζελέ για όμορφο χρώμα και έντονη γεύση.