destination taste!

MUFFINS ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

MUFFINS ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

MUFFINS ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

: 12
: 15 min
: 25 min

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Αγαπάμε muffins σοκολάταs … Μία φανταστική συνταγή, με πλούσια διατροφική αξία και σπουδαίες αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Η σοκολάτα περιέχει μοναδικά αντιοξειδωτικά συστατικά, όπως είναι τα φλαβονοειδή και οι προκυανιδίνες. Καταπολεμούν σε απόλυτο βαθμό τις ελεύθερες ρίζες και προστατεύουν από διάφορες μορφές καρκίνου, καρδιαγγειακά νοσήματα και τη γήρανση. Στο θρεπτικό καμβά τις συνταγής περιλαμβάνονται άφθονες πρωτεΐνες που ενισχύουν τη μυϊκή μάζα από την κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά. Ταυτόχρονα, προσφέρονται πλουσιοπάροχα ασβέστιο και λιποδιαλυτές βιταμίνες Α, D, Ε και Κ, θρεπτικά συστατικά που σχετίζονται με την καλή οστική υγεία και την πλήρη θωράκιση του ανοσοποιητικού. Ως γευστικό αποτέλεσμα λαμβάνουμε την έξοχη γεύση που προκύπτει από την ανάμιξη μοναδικών υλικών με υψηλή βιολογική αξία. Μία τέλεια πρόταση με την υπογραφή της αγαπημένης μας Ντίνας!

Υλικά
  • 130 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. καστανή ζάχαρη, ψιλή
  • 170 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 80 ml κρέμα γάλακτος 36% Arla
  • 240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 150 γρ. κουβερτούρα 52% κακάο, λιωμένη
  • 100 γρ. κουβερτούρα λευκή, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 100 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη, για την επικάλυψη
  • Χρωματιστή τρούφα
  • Σπόρους ροδιού
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Παίρνω έναν ειδικό δίσκο για μάφινς με 12 θέσεις και προσαρμόζω στην καθεμία από 1 χάρτινη θήκη για μάφινς.Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 2 Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω με το μίξερ το μαλακωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να ετοιμάσω ένα ανοιχτόχρωμο και κρεμώδες μείγμα. Προσθέτω σταδιακά και εναλλάξ το γιαούρτι, τα αυγά και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζω το έντονο χτύπημα, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και ομοιογενές.
  • Βήμα 3 Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζω το αλεύρι με τη μαγειρική σόδα και τα ρίχνω στο μπολ με το βούτυρο, ανακατεύοντας. Προσθέτω την λιωμένη κουβερτούρα, ανακατεύω μέχρι να δημιουργηθεί ένα σοκολατένιο μείγμα. Προσθέτω την ψιλοκομμένη λευκή σοκολάτα και ανακατεύω να σκορπίσουν στο μείγμα.
  • Βήμα 4 Μοιράζω το μείγμα στις χάρτινες θηκούλες που έχω προσαρμόσει στο δίσκο. Και ψήνω τα μάφινς για 25 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βουτήξω σε ένα μάφιν να βγει στεγνή, χωρίς υπολείμματα. Αφήνω τα μάφινς να κρυώσουν για 5 λεπτά μέσα στο δίσκο, μετά τα βγάζω από το δίσκο και τα τοποθετώ σε μια σχάρα όπου τα αφήνω μέχρι να κρυώσουν τελείως.
  • Βήμα 5 Αλείφω την επιφάνεια των muffins με την λιωμένη λευκή σοκολάτα και πασπαλίζω με σπόρους ροδιού και χρωματιστή τρούφα.

Related Posts

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ & ΔΥΟΣΜΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ & ΔΥΟΣΜΟΣ

Είναι οι απόλυτοι κυρίαρχοι των καλοκαιρινών μυρωδικών. Σχεδόν όλα τα καλοκαιρινά πιάτα της ελληνικής -και όχι μόνο- κουζίνας χαρακτηρίζονται από την ευωδιά αυτών των μυρωδικών. Εδώ θα σας δώσω μια-δυο διαφορετικές πρωτότυπες, ασυνήθιστες ιδέες για να τα απολαύσετε στο έπακρο! Βασιλικός • Φτιάχνω μια σαλάτα […]

ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ ΤΑ ΚΑΡΟΤΑ

ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ ΤΑ ΚΑΡΟΤΑ

Όλοι το ξέρουμε πως τα καρότα είναι ένα λαχανικό που το τρώνε μικροί και μεγάλοι. Έχουν αυτό το ιδιαίτερο χρώμα, μια γλυκιά γεύση, και υπάρχουν πολλοί τρόποι να τα μαγειρέψετε και να τα προτιμάτε εφόσον είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και καροτίνη. Από τον Απρίλιο […]



Subscribe