Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

MUFFINS ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

MUFFINS ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

MUFFINS ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

: 12
: 15 min
: 25 min

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Αγαπάμε muffins σοκολάταs … Μία φανταστική συνταγή, με πλούσια διατροφική αξία και σπουδαίες αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Η σοκολάτα περιέχει μοναδικά αντιοξειδωτικά συστατικά, όπως είναι τα φλαβονοειδή και οι προκυανιδίνες. Καταπολεμούν σε απόλυτο βαθμό τις ελεύθερες ρίζες και προστατεύουν από διάφορες μορφές καρκίνου, καρδιαγγειακά νοσήματα και τη γήρανση. Στο θρεπτικό καμβά τις συνταγής περιλαμβάνονται άφθονες πρωτεΐνες που ενισχύουν τη μυϊκή μάζα από την κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά. Ταυτόχρονα, προσφέρονται πλουσιοπάροχα ασβέστιο και λιποδιαλυτές βιταμίνες Α, D, Ε και Κ, θρεπτικά συστατικά που σχετίζονται με την καλή οστική υγεία και την πλήρη θωράκιση του ανοσοποιητικού. Ως γευστικό αποτέλεσμα λαμβάνουμε την έξοχη γεύση που προκύπτει από την ανάμιξη μοναδικών υλικών με υψηλή βιολογική αξία. Μία τέλεια πρόταση με την υπογραφή της αγαπημένης μας Ντίνας!

Υλικά
  • 130 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. καστανή ζάχαρη, ψιλή
  • 170 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 80 ml κρέμα γάλακτος 36% Arla
  • 240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 150 γρ. κουβερτούρα 52% κακάο, λιωμένη
  • 100 γρ. κουβερτούρα λευκή, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 100 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη, για την επικάλυψη
  • Χρωματιστή τρούφα
  • Σπόρους ροδιού
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Παίρνω έναν ειδικό δίσκο για μάφινς με 12 θέσεις και προσαρμόζω στην καθεμία από 1 χάρτινη θήκη για μάφινς.Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 2 Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω με το μίξερ το μαλακωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να ετοιμάσω ένα ανοιχτόχρωμο και κρεμώδες μείγμα. Προσθέτω σταδιακά και εναλλάξ το γιαούρτι, τα αυγά και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζω το έντονο χτύπημα, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και ομοιογενές.
  • Βήμα 3 Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζω το αλεύρι με τη μαγειρική σόδα και τα ρίχνω στο μπολ με το βούτυρο, ανακατεύοντας. Προσθέτω την λιωμένη κουβερτούρα, ανακατεύω μέχρι να δημιουργηθεί ένα σοκολατένιο μείγμα. Προσθέτω την ψιλοκομμένη λευκή σοκολάτα και ανακατεύω να σκορπίσουν στο μείγμα.
  • Βήμα 4 Μοιράζω το μείγμα στις χάρτινες θηκούλες που έχω προσαρμόσει στο δίσκο. Και ψήνω τα μάφινς για 25 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βουτήξω σε ένα μάφιν να βγει στεγνή, χωρίς υπολείμματα. Αφήνω τα μάφινς να κρυώσουν για 5 λεπτά μέσα στο δίσκο, μετά τα βγάζω από το δίσκο και τα τοποθετώ σε μια σχάρα όπου τα αφήνω μέχρι να κρυώσουν τελείως.
  • Βήμα 5 Αλείφω την επιφάνεια των muffins με την λιωμένη λευκή σοκολάτα και πασπαλίζω με σπόρους ροδιού και χρωματιστή τρούφα.

Related Posts

ΤΑΡΤΑ ΜΗΛΟΥ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΤΑΡΤΑ ΜΗΛΟΥ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Εύκολη τάρτα που χρησιμοποιούμε τα μήλα με 2 διαφορετικές τεχνικές. Τριφτά γίνονται μια γρήγορη μαρμελάδα και καραμελωμένα στο τηγάνι με άρωμα βανίλιας. Τη σοκολάτα γάλακτος μπορείτε να την αντικαταστήσετε με μπίτερ, λευκή ή απλή κουβερτούρα.

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Είναι το μυρωδικό που κυριαρχεί στα χειμωνιάτικα πιάτα μας. Στιβαρός, αρρενωπός χαρακτήρας, ζεστή ευωδιά, με ιδιαίτερη δύναμη και ζωντάνια, έχει ταυτιστεί με μερικά από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Είναι ο σχεδόν σταθερός αρωματικός σύντροφος του αρνίσιου κρέατος, αλλά πώς αλλιώς […]



Subscribe