Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

MUFFINS ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΚΑΣΤΑΝΑ

MUFFINS ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΚΑΣΤΑΝΑ

MUFFINS ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΚΑΣΤΑΝΑ

: 12
: 15 min
: 20 min
           
: 1 hr

Χριστουγεννιάτικα muffins γεμισμένα με αφράτη κρέμα αλλά και τραγανά κάστανα. Τα marron glase θα τα βρείτε τις γιορτινές μέρες σε όλα τα σούπερ μάρκετ και τα ζαχαροπλαστεία.

Υλικά
  • 230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Μύλοι Δάκου
  • 1½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ¼ κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
  • ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 120 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 70 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κουτ. σούπας ξύσμα από ακέρωτο πορτοκάλι
  • 180 γρ. γάλα
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 8 κάστανα, βρασμένα και θρυμματισμένα
  • Για την γέμιση
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 50 ml κρέμα γάλακτος
  • 4-5 marron glace (θα τα βρείτε στα ζαχαροπλαστεία και τα μεγάλα σούπερ μάρκετ)
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για την γέμιση: Βάζω το τυρί κρέμα και την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και ανακατεύω με το σύρμα να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα. Μεταφέρω την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελωτή μύτη και την αφήνω στο ψυγείο για 1 ώρα να παγώσει.
  • Βήμα 2 Για τα muffins: Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Σε ένα ταψάκι για μάφινς βάζω 12 χάρτινες θήκες.
  • Βήμα 3 Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
  • Βήμα 4 Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω τη ζάχαρη, τα αυγά, το ελαιόλαδο και το ξύσμα πορτοκαλιού για 2-3 λεπτά. Προσθέτω το γάλα και τη βανίλια και μόλις ενωθούν στο μείγμα προσθέτω τα στεγνά υλικά. Δουλεύω για 2-3 λεπτά με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Προσθέτω τα κάστανα και ανακατεύω με μια μαρίζ για να σκορπίσουν στο μείγμα.
  • Βήμα 5 Μοιράζω το μείγμα στις 12 θηκούλες και πασπαλίζω με τα 3 επιπλέον κάστανα. Ψήνω τα μάφινς για 15-18 λεπτά. Δοκιμάζω με μια οδοντογλυφίδα και αν βγει στεγνή, αποσύρω από το φούρνο. Αφήνω για 10 λεπτά τα ξεφορμάρω και τα αφήνω σε σχάρα να κρυώσουν.
  • Βήμα 6 Κόβω τα μάφινς στη μέση και γεμίζω με την κρέμα. Σκορπίζω λίγα θρυμματισμένα marron glace και σκεπάζω με το άλλο κομμάτι.

Related Posts

ΤΟ TOP 10 ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΓΛΥΚΩΝ!

ΤΟ TOP 10 ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΓΛΥΚΩΝ!

Με ξέρετε τώρα για την αδυναμία μου στη Γαλλία αλλά και για τα γλυκά της! Είναι μια χώρα γνωστή για την υψηλή γαστρονομία της. Κάθε περιοχή είναι γεμάτη με παλιές και νόστιμες συνταγές που δίνονται από γενιά σε γενιά. Από το ορεκτικό έως και το […]

ΠΩΣ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ;

ΠΩΣ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ;

Για να μαγειρέψετε τα λαχανικά σας, ξεκινήστε και βράστε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Ρίξτε χοντρό αλάτι. Εν τω μεταξύ, καθαρίστε και ξεφλουδίστε τα λαχανικά σας πριν τα πλύνετε. Κόψτε τα σε όσο γίνεται, ισομεγέθη κομμάτια. Μόλις πάρει βράσει το νερό, ρίξτε τα λαχανικά. Μην […]



Subscribe