destination taste!

MUFFINS ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΚΑΣΤΑΝΑ

MUFFINS ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΚΑΣΤΑΝΑ

MUFFINS ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΚΑΣΤΑΝΑ

: 12
: 15 min
: 20 min
           
: 1 hr

Χριστουγεννιάτικα muffins γεμισμένα με αφράτη κρέμα αλλά και τραγανά κάστανα. Τα marron glase θα τα βρείτε τις γιορτινές μέρες σε όλα τα σούπερ μάρκετ και τα ζαχαροπλαστεία.

Υλικά
  • 230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Μύλοι Δάκου
  • 1½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ¼ κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
  • ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 120 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 70 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κουτ. σούπας ξύσμα από ακέρωτο πορτοκάλι
  • 180 γρ. γάλα
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 8 κάστανα, βρασμένα και θρυμματισμένα
  • Για την γέμιση
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 50 ml κρέμα γάλακτος
  • 4-5 marron glace (θα τα βρείτε στα ζαχαροπλαστεία και τα μεγάλα σούπερ μάρκετ)
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για την γέμιση: Βάζω το τυρί κρέμα και την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και ανακατεύω με το σύρμα να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα. Μεταφέρω την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελωτή μύτη και την αφήνω στο ψυγείο για 1 ώρα να παγώσει.
  • Βήμα 2 Για τα muffins: Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Σε ένα ταψάκι για μάφινς βάζω 12 χάρτινες θήκες.
  • Βήμα 3 Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
  • Βήμα 4 Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω τη ζάχαρη, τα αυγά, το ελαιόλαδο και το ξύσμα πορτοκαλιού για 2-3 λεπτά. Προσθέτω το γάλα και τη βανίλια και μόλις ενωθούν στο μείγμα προσθέτω τα στεγνά υλικά. Δουλεύω για 2-3 λεπτά με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Προσθέτω τα κάστανα και ανακατεύω με μια μαρίζ για να σκορπίσουν στο μείγμα.
  • Βήμα 5 Μοιράζω το μείγμα στις 12 θηκούλες και πασπαλίζω με τα 3 επιπλέον κάστανα. Ψήνω τα μάφινς για 15-18 λεπτά. Δοκιμάζω με μια οδοντογλυφίδα και αν βγει στεγνή, αποσύρω από το φούρνο. Αφήνω για 10 λεπτά τα ξεφορμάρω και τα αφήνω σε σχάρα να κρυώσουν.
  • Βήμα 6 Κόβω τα μάφινς στη μέση και γεμίζω με την κρέμα. Σκορπίζω λίγα θρυμματισμένα marron glace και σκεπάζω με το άλλο κομμάτι.

Related Posts

ΚΟΡΜΟΣ ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΚΟΡΜΟΣ ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Δροσερό γλύκισμα που «κρύβει» 3 δυνατές γεύσεις. Σοκολατένιο κέικ, αφράτη κρέμα και ηδονικές φράουλες. Αν σας έχει περισσέψει κέικ το οποίο έχει μπαγιατέψει, είναι ευκαιρία να το «ανακυκλώσετε» δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό επιδόρπιο.

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΜΕΛΙΟΥ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΜΕΛΙΟΥ

«Παίξτε» με τις γεύσεις και τα χρώματα των σταφυλιών επιλέγοντας τα πιο αγαπημένα σας!