Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

MUFFINS ΜΕ «ΚΡΥΜΜΕΝΑ» ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

MUFFINS ΜΕ «ΚΡΥΜΜΕΝΑ» ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

MUFFINS ΜΕ «ΚΡΥΜΜΕΝΑ» ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

: 12
: 15 min
: 20 min

Τα λαχανικά είναι δύσκολο να τα συνηθίσουν τα παιδιά. Με αυτά τα μάφινς με λαχανικά και ανθότυρο είναι σίγουρο ότι θα τα λατρέψουν. Πολύ χρώμα και απίθανη γεύση.

Υλικά
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 καρότο τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
  • 2 μέτρια κολοκυθάκια, τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη και καλά στυμμένο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη
  • 200 γρ. ανθότυρο, τριμμένο
  • 50 γρ. κασέρι, τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
  • αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάζω στον κάδο του μίξερ τα αυγά, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο και χτυπάω για 2-3 λεπτά. Προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν και συνεχίζω στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  • Βήμα 2 Σταματάω το μίξερ και προσθέτω, το καρότο, τα κολοκυθάκια, την πιπεριά, και τα τυριά. Αλατοπιπερών και ανακατεύω απαλά με μια κουτάλα.
  • Βήμα 3 Γεμίζω χάρτινες θηκούλες για μάφινς κατά τα ¾ του ύψους τους και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά.
  • Βήμα 4 Αφήνω να κρυώσουν και σερβίρω.

Related Posts

ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ

ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ

Τραγανά και νόστιμα μπισκοτάκια που φτιάχνονται πολύ εύκολα και γρήγορα. Αν θέλετε μπορείτε να τα φτιάξετε σε διάφορα σχήματα (στρογγυλά, τετράγωνα, τριγωνάκια) ή να ακολουθήσετε το σχέδιο που σας προτείνω. Φυσικά, μαρμελάδα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια σας αρέσει.

Κατεψυγμένα αλιεύματα: οι πρωταγωνιστές της Σαρακοστής

Κατεψυγμένα αλιεύματα: οι πρωταγωνιστές της Σαρακοστής

Τα αλιεύματα με πρωταγωνιστές τα μαλάκια και τα οστρακόδερμα αποτελούν τον επίτιμο καλεσμένο του σαρακοστιανού τραπεζιού της Καθαράς Δευτέρας αλλά και τη βασική πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας κατά τη διάρκεια της νηστείας. Τις περισσότερες φορές μάλιστα η φρεσκοκατεψυγμένη έκδοση των αλιευμάτων αποτελεί και την […]



Subscribe