Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

MUFFINS ΜΕ ΚΑΡΔΙΑ ΖΕΛΕ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ

MUFFINS ΜΕ ΚΑΡΔΙΑ ΖΕΛΕ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ

MUFFINS ΜΕ ΚΑΡΔΙΑ ΖΕΛΕ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ

: 10-12 muffins
: 30 min
: 30 min
           
: 1 hr

Λατρεύω το άρωμα του τριαντάφυλλου και προσπαθώ να το χρησιμοποιώ στα γλυκά μου. Εδώ σας δίνω μια ιδέα για τέλεια μάφινς.

Υλικά
  • Για το ζελέ τριαντάφυλλο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού σιρόπι τριαντάφυλλο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού νερό
  • 1 κουτ. σούπας άνθος αραβοσίτου
  • 6 κεράσια, χωρίς κουκούτσι, κομμένα στη μέση
  • Για τα muffins
  • 2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 1 φλιτζ. τσαγιού γάλα φρέσκο
  • ¾ φλιτζ. τσαγιού βούτυρο, λιωμένο
  • λίγο βούτυρο για το ταψάκι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για το ζελέ: Βάζω σε ένα μπολ το νερό και το άνθος αραβοσίτου και ανακατεύω καλά να διαλυθεί.
  • Βήμα 2 Βάζω σε ένα κατσαρολάκι το σιρόπι τριαντάφυλλο να ζεσταθεί. Προσθέτω το διάλυμα με το άνθος αραβοσίτου και ανακατεύω για 3-4 λεπτά μέχρι να πήξει. Αφήνω το μίγμα να κρυώσει καλά. Παίρνω μια παγοκύστη απ’ αυτές που έχουμε στην κατάψυξη για τα παγάκια και βάζω μέσα ½ κεράσι. Γεμίζω τις κυψελίδες της με το ζελέ τριαντάφυλλο. Βάζω στην κατάψυξη για 1 ώρα τουλάχιστον για να μισοπαγώσουν.
  • Βήμα 3 Για τα muffins: Κοσκινίζω σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  • Βήμα 4 Βάζω στον κάδο του μίξερ τα αυγά και την ζάχαρη και χτυπάω καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία, αφράτη κρέμα. Προσθέτω το βούτυρο, το γάλα και τις βανίλιες και συνεχίζω το χτύπημα για 1 λεπτό ακόμα. Χωρίς να σταματήσω το μίξερ προσθέτω μια μια κουταλιά από το αλεύρι μέχρι να ενσωματωθεί εντελώς στην κρέμα.
  • Βήμα 5 Βουτυρώνω ελαφρά ένα ταψάκι με τις ειδικές θήκες για muffins. Γεμίζω τις θήκες με το μίγμα μέχρι λίγο πάνω από τη μέση.
  • Βήμα 6 Βγάζω τα ζελεδοπαγάκια από την κατάψυξη και βάζω από ένα ζελεδάκι στο κέντρο του κάθε μάφιν βυθίζοντάς το ελαφρά.
  • Βήμα 7 Ψήνω τα μάφιν για 30 λεπτά. Μόλις τα βγάλω από το φούρνο, τοποθετώ άλλο ένα ζελεδοπαγάκι για να λιώσει και να γεμίσει το κέντρο του muffin.

Related Posts

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

«Τρώγε το πρωί σαν βασιλιάς, το μεσημέρι, σαν πρίγκιπας και το βράδυ… σαν ζητιάνος». Έτσι λέει ο θυμόσοφος λαός και δεν έχει άδικο. Το βράδυ ο οργανισμός μας δυσκολεύετε πιο πολύ στη πέψη ειδικά αν φάμε πολύ και πέσουμε αμέσως για ύπνο! Για να έχουμε […]

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ Η ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ;

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ Η ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ;

Η λευκή σοκολάτα είναι για μένα μια νόστιμη σοκολάτα. Είναι ιδιαίτερη και αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Έχει μια πιο γλυκιά και κρεμώδη γεύση από την παραδοσιακή σοκολάτα. Προέρχεται από τα εργοστάσια της Nestle της Ελβετίας. Η ιστορία λέει πως στη δεκαετία του 1930, η […]



Subscribe