Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

Muffin φέτας με πράσινο πιπέρι & καρύδια

Muffin φέτας με πράσινο πιπέρι & καρύδια
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
 15΄ 30΄ 10 – 12 muffins [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Πρέβεζα.
Υλικά Εκτέλεση
  • 3 αυγά (κατά προτίμηση βιολογικά)
  • 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο 
  • ½ φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • 100 γρ. γραβιέρα γλυκιά, τριμμένη
  • 200 γρ. φέτα (κομμένη σε μικρά κομματάκια)
  • 1 κουτ. σούπας κρέμα βαλσάμικου με μέλι και λεμόνι, για κάθε μάφιν
  • 1 ματσάκι άνηθος (χωρίς τα κοτσάνια), ψιλοκομμένος
  • 1 ματσάκι μαϊντανός (τα φύλλα), ψιλοκομμένος
  • 2 κουτ. σούπας καρυδόψιχα, χοντροσπασμένη
  • 1 κουτ. σούπας κόκκοι πράσινου πιπεριού τουρσί
  • αλάτι
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Λαδώνω ελαφρώς ένα ταψάκι με υποδοχές για μάφινς ή φορμάκια μιας χρήσεως για μάφινς.
Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ τα αυγά με το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, μέχρι να φτιάξω ένα λείο μείγμα και στη συνέχεια προσθέτω το ελαιόλαδο, το γάλα και τη γραβιέρα, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
Τέλος, προσθέτω τη φέτα, τον άνηθο, το μαϊντανό, την καρυδόψιχα, το πράσινο πιπέρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω για λίγο ακόμα με τη σπάτουλα, μέχρι τα υλικά να σκορπίσουν ομοιόμορφα.
Βάζω 1 κουταλιά κρέμα βαλσάμικου στον πάτο από τα φορμάκια.
Αδειάζω το μείγμα στα φορμάκια και ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.
Αφήνω τα μάφινς να κρυώσουν ελαφρώς για 10 λεπτά, τα ξεφορμάρω και τα αφήνω να κρυώσουν εντελώς πριν τα  σερβίρω.