ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΗ ΜΠΡΙΖΟΛΑ
Εύκολο και γρήγορο φαγάκι που τα παιδιά θα δουν με «άλλο μάτι» τα λαχανικά που δεν συμπαθούν. Μπορείτε να κάνετε την ίδια συνταγή και με κουνουπίδι.
Υλικά
- 1 κιλό μπρόκολο, χωρισμένο σε μπουκετάκια
- 2 καρότα, κομμένα σε λωρίδες
- 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
- 150 γρ. χοιρινή μπριζόλα καπνιστή (αλλαντικό), κομμένη σε κύβους
- 4 κουτ. σούπας Lurpak Soft
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος Arla
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 150 γρ. σκληρό τυρί Δανίας Arla, τριμμένο
- 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο, τριμμένο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
- Βήμα 2 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο, αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνω τα μπρόκολα και τα βράζω για 7-8 λεπτά μέχρι να μισομαλακώσουν.
- Βήμα 3 Τα στραγγίζω και τα μεταφέρω σε ταψί φούρνου. Προσθέτω τα καρότα, την πιπεριά και την χοιρινή μπριζόλα και σκορπίζω το lurpak soft.
- Βήμα 4 Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω τα αυγά και προσθέτω την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι, τη μουστάρδα, τον κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι.
- Βήμα 5 Αδειάζω το μείγμα επάνω στα λαχανικά και πασπαλίζω με το τυρί.
- Βήμα 6 Ψήνω στο φούρνο για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.