Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΠΟΜΠΟΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ & ΚΟΖΑΚΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

ΜΠΟΜΠΟΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ & ΚΟΖΑΚΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

ΠΡΕΤΖΕΛ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΤΥΡΙ & ΑΝΘΟ ΑΛΑΤΙΟΥ

: 8-10
: 20 min
: 30 min
           
: 1 hr

Από τα αγαπημένα μου αλμυρά κέικ αφού το καλαμποκάλευρο είναι πεντανόστιμο. Μπορείτε να κρατήσετε τη βάση και να «παίξετε» με διαφορετικές γεύσεις ανάλογα με τα λαχανικά και τα αλλαντικά που αγαπάτε.

Υλικά
  • 270 γρ. αλεύρι καλαμποκιού Μύλοι Δάκου
  • 30 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 κουτ. γλυκού baking powder
  • ½ κουτ. γλυκού σόδα μαγειρικής
  • 1 αυγό
  • 150 ml γάλα
  • 180 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά Arla
  • 230 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 30 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • 200 γρ. Κοζάκικα καπνιστά λουκάνικα με πάπρικα Μουταβελής, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 200 γρ. κολοκύθα, κομμένη σε κύβους
  • 100 γρ. αρακά Bonduelle
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε μέτρια καρέ
  • 80 γρ. σκληρό τυρί Δανίας τριμμένο Arla
  • ½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά, σκόνη
  • 10-12 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάζω σε μια μεγάλη κατσαρόλα αρκετό νερό και την βάζω στη φωτιά. Βάζω την κολοκύθα και το κρεμμύδι σε ένα τρυπητό και τοποθετώ το τρυπητό στην κατσαρόλα χωρίς να το βυθίσω. Σκεπάζω την κατσαρόλα με το καπάκι και μαγειρεύω για 20 λεπτά.
  • Βήμα 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνω καλά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και την αφήνω στην άκρη.
  • Βήμα 3 Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το καλαμποκάλευρο, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το μοσχοκάρυδο, τον κουρκουμά, αλάτι και πιπέρι.
  • Βήμα 4 Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύω το αυγό, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το λιωμένο βούτυρο και τον βασιλικό.
  • Βήμα 5 Ενώνω τα υγρά με τα στερεά υλικά και ανακατεύω μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύς χυλός. Ρίχνω τα ατμισμένα λαχανικά και τον αρακά και ανακατεύω απαλά.
  • Βήμα 6 Αδειάζω το μισό μείγμα στο ταψάκι και ισιώνω. Στρώνω τις φέτες λουκάνικου και πασπαλίζω με το μισό τυρί. Προσθέτω το υπόλοιπο μείγμα και σκορπίζω το υπόλοιπο λουκάνικο το οποίο πιέζω για να μισοβυθιστεί. Πασπαλίζω με το υπόλοιπο τυρί και ψήνω την μπομπότα για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
  • Βήμα 7 Βγάζω το ταψάκι από το φούρνο, το αφήνω για 15 λεπτά να σταθεί και κόβω σε τετράγωνα κομμάτια.

Related Posts

ΤΑ 5 ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΑΣ!

ΤΑ 5 ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΑΣ!

Μεγάλη εφεύρεση ο φούρνος. Μετά τις εστίες, είναι ίσως η συσκευή με την μεγαλύτερηη χρήση στην κουζίνα. Φυσικά υπάρχουν κι εδώ κανόνες για τον τρόπο που τον χρησιμοποιούμε αλλά υπάρχουν και κάποια λάθη που δεν πρέπει να τα κάνουμε ποτέ. Δείτε πια είναι αυτά… 1-Την […]

CHEESECAKE ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ

CHEESECAKE ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ

Πλούσιο, κρεμώδες και πεντανόστιμο γλυκό που αγαπάμε πολύ. Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη μαρμελάδα, μπορείτε να το σερβίρετε με λίγη χτυπημένη κρέμα και φρέσκα φρούτα, ανάλογα με την εποχή.