ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΑΛΜΥΡΑ ΜΕ PELEANO, ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ
To Peleano Sparkling Rosé έχει ως βάση του το Μοσχοφίλερο από αμπελώνες της Μαντινείας, με αρώματα τριαντάφυλλου και εσπεριδοειδών και θα δώσει ιδιαίτερη γεύση στα αλμυρά μπισκοτάκια. Αν θέλετε να το αντικαταστήσετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ανθρακούχο νερό ή σόδα.
Υλικά
- 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 70 γρ. αγελαδινό βούτυρο, παγωμένο, κομμένο σε κύβους
- 60 ml Peleano Sparkling Rosé
- 70 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό, ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, ψιλοκομμένο
- Αλάτι θαλασσινό
Διαδικασία
- Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C με αέρα.
- Βήμα 2 Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής το βούτυρο, την παρμεζάνα, τα μυρωδικά, το Peleano, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και λίγο αλάτι και δουλεύω με το σύρμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά σε ενιαία ζύμη όπου θα τυλιχτεί γύρω από τον γάντζο.
- Βήμα 3 Μεταφέρω τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και ανοίγω σε φύλλο πάχους ½ εκ. Κόβω με κουπάτ ή ένα ποτήρι σε στρογγυλά μπισκότα και τα μεταφέρω σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.
- Βήμα 4 Πασπαλίζω τα αλμυρά μπισκοτάκια με λίγα μυρωδικά ακόμη και θαλασσινό αλάτι και ψήνω στο φούρνο για 15 λεπτά.