Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Mount Athos Area Gourmet 2017

Mount Athos Area Gourmet 2017

Τώρα που το KOUZINA 2017 πλησιάζει…
…ο νους και η σκέψη μου τρέχει στη Χαλκιδική και στους ανθρώπους της – τους πρωταγωνιστές του μεγαλύτερου γνωστού γαστρονομικού φεστιβάλ – του KOUZINA, το οποίο – ναι – δημιούργησα, αλλά νομοτελειακά τους ανήκει, γιατί χωρίς αυτούς δε θα μπορούσα να «διανύσω» ούτε μία από τις 32 γαστρονομικές ημέρες (και νύχτες) της Ανατολικής Χαλκιδικής!
0478

Τώρα που το KOUZINA 2017 πλησιάζει…
…θυμάμαι πολλά. Θυμάμαι καταρχάς την πρώτη μου ημέρα στην περιοχή, «τοποθετημένη» (για τηλεοπτικούς λόγους) μέσα στο ψαροκάικο του καπετάν Στέλιου Μαρτηγάκη και της γυναίκας του, της Πασχαλιάς, η οποία τότε κρατούσε σφιχτά από το χέρι το 2χρονο εγγονό της – το μικρό Στέλιο – που σήμερα είναι 10 χρονών και κάθε φορά που πηγαίνω στην Αμμουλιανή μου επιφυλάσσει την πιο ακριβή παιδική αγκαλιά!
6 Και μετά συνάντησα τη Φωτεινή. Μια όμορφη, αισιόδοξη και πάντα χαμογελαστή καλονοικοκυρά, η οποία – μου είπαν –«φτιάχνει τους ωραιότερους ψαροκεφτέδες στο νησί»! Εκείνη την ημέρα μαγειρέψαμε μαζί στην πιο διάσημη παραλία της προαθωνικής χερσονήσου – στις Αλυκές – μπροστά στο πολύβουο camping της οικογένειάς της. Δε θα ξεχάσω ποτέ την εμπειρία της πρώτης εκείνης ημέρας. Απλόχερη φιλοξενία, ευχάριστη διάθεση, αγάπη για τη μαγειρική και προπαντός όρεξη για δουλειά! Οι ψαροκεφτέδες της; Απλά θεϊκοί! Ζύμη εξαιρετική, δουλεμένη με το ξεκοκαλισμένο ψαχνό του σαλούβαρδου, ενός ψαριού που θυμίζει μπακαλιάρο και ψαρεύεται στα νερά του αθωνικού κόλπου από ντόπιους ψαράδες. Η Φωτεινή προσθέτει στη ζύμη δυόσμο και πολλά μυρωδικά, τους τηγανίζει σε καυτό ελαιόλαδο και όταν τους προσφέρει στο εστιατόριό της – το «Μετόχι» – διευκρινίζει: «η συνταγή είναι της πεθεράς μου»!
11
Από τότε η Φωτεινή και η Πασχαλιά – συμπεθέρες αλλά και αχτύπητο δίδυμο του KOUZINA – παρουσιάζουν τους ψαροκεφτέδες της Αμμουλιανής σε ολόκληρη την Ευρώπη, ακολουθώντας το promo tour της διοργάνωσης και βγάζοντας ασπροπρόσωπη μια ολόκληρη περιοχή!

Τώρα που το KOUZINA 2017 πλησιάζει…
…θυμάμαι την Αμμουλιανή. Τις δεκάδες υπέροχες αρχοντονοικοκυρές της, όλες πρωταγωνίστριες του φεστιβάλ. Την κυρία Δόμνα, τη Μαριγώ, τη Στέλλα και τη Μαρία, που πρώτες παρουσίασαν μικρασιάτικες συνταγές στο Recipease του JamieOliver, την Κατίνα με τις φανταστικές της πίτες, την Ελένη Τσακνή και τη Γιώτα από το «fish restaurant Μεγάλη Άμμος», τη Ρούλα με τον εκπληκτικό μπακαλιάρο φρικασέ, τη Ροδούλα, την Ελένη (του γιατρού), την κυρία Γαρυφαλιά, τη Μαρία και τη Ζαφειρούλα, τη Νούλα και την άλλη Μαρία…, και τόσες πολλές άλλες, που θα χρειαζόμουν σελίδες ολόκληρες να αναφέρω! Τις ευχαριστώ όλες και τις αγαπώ πολύ!
7 Θα τις συναντήσω ξανά στο νησί στις 26, 27 & 28 Μαΐου, όπου θα υποδεχθούμε (σαν καλές οικοδέσποινες) μέλη του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας αλλά και γυναικείες οργανώσεις από την Κρήτη. Θα μαγειρέψουμε όπως πάντα όλες μαζί. Μία παρέα. Μία αγκαλιά. Μία ομάδα. Και θα παραδώσουμε την προωθητική σκυτάλη του KOUZINA 2018 στην Κρήτη μας, η οποία θα είναι για το έτος εκείνο ο τιμώμενος προορισμός!
Σε αυτήν την τριήμερη γιορτή της Αμμουλιανής σας περιμένουμε όλες και όλους. Δείτε το πρόγραμμα δραστηριοτήτων εδώ και κλείστε θέση τώρα!
5


Related Posts

ΜΑΥΡΟ ΡΑΠΑΝΑΚΙ… ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΤΟ!

ΜΑΥΡΟ ΡΑΠΑΝΑΚΙ… ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΤΟ!

Μα τι είναι αυτό το μαύρο ραπανάκι; Συνήθως τα ραπανάκια τα ξέρουμε κόκκινα, στρογγυλά ή και μακρουλά. Λοιπόν, το μαύρο ραπανάκι, με μια πρώτη ματιά, δεν μπορώ να πω πως θα το ζηλέψετε, αλλά θα ήταν κρίμα να μη το δοκιμάσετε. Αρκετά δυνατό θα έλεγα, […]

Cedric Grolet: Best Pastry Chef in the World 2018 & «Fruits» αλά ελληνικά…

Cedric Grolet: Best Pastry Chef in the World 2018 & «Fruits» αλά ελληνικά…

«ΦΡΟΥΤΑ – Η Χρήση τους στην Ζαχαροπλαστική» είναι ο τίτλος της ελληνικής έκδοσης του ήδη best seller βιβλίου “FRUITS” του Γάλλου Pastry Chef Cedric Grolet, ο οποίος βραβεύτηκε ως Best Pastry Chef in the World 2018 στο πλαίσιο της φετινής τελετή απονομής των «World’s 50 Best Restaurants», που πραγματοποιήθηκε […]Subscribe