destination taste!

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

: 6-8
: 20 min
: 2 hr

Αγαπημένο καλοκαιρινό φαγητό που φτιάχνω συχνά αφού έχω φροντίσει από την Άνοιξη να αγοράσω αγκινάρες και αφού τις καθαρίσω να τις διατηρήσω σε άλμη. Φυσικά, στην εποχή τους τις χρησιμοποιώ φρέσκες.

Υλικά
  • 1.500 γρ. μοσχάρι (ελιά ή χτένι), κομμένο σε μερίδες
  • 1 κιλό μικρά κολοκυθάκια, πλυμένα και στραγγισμένα
  • 8 αγκινάρες, καθαρισμένες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε μέτριους κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φετάκια
  • 800 γρ. ντομάτες φρέσκες, τριμμένες στον τρίφτη
  • ¾ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 5-6 κόκκοι μπαχάρι
  • 1 ξύλο κανέλα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάζω μια μεγάλη κατσαρόλα στη φωτιά να ζεσταθεί χωρίς να προσθέσω λιπαρή ουσία. Ρίχνω το μοσχάρι και το αφήνω να βγάλει τα υγρά του και να εξατμιστούν (περίπου 20 λεπτά). Ρίχνω το μισό ελαιόλαδο και τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και σοτάρω, ανακατεύοντας μέχρι να αρχίσει να ροδίζει το κρέας. Αλατοπιπερώνω και ρίχνω όσο νερό χρειαστεί για να καλύψει το κρέας. Βράζω για 1-1½ ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας (ο χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος των κομματιών του κρέατος).
  • Βήμα 2 Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω λίγα λίγα τα κολοκυθάκια (ολόκληρα) και τα σοτάρω μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
  • Βήμα 3 Ανοίγω την κατσαρόλα και με μια τρυπητή κουτάλα, βγάζω το κρέας σε μια πιατέλα. Το σκεπάζω και το αφήνω στην άκρη.
  • Βήμα 4 Στο ζουμάκι που έχει μείνει στην κατσαρόλα (αν δεν έχει αρκετό συμπληρώνω λίγο), ρίχνω τις ντομάτες, το σκόρδο, το μπαχάρι, την κανέλα, τα κολοκυθάκια και τις αγκινάρες. Αλατοπιπερώνω και αφήνω να βράσουν για 20 λεπτά.
  • Βήμα 5 Επαναφέρω το κρέας στην κατσαρόλα και ανακατεύω απαλά ή κουνάω την κατσαρόλα για να ανακατευούν όλα τα υλικά και συνεχίζω το βράσιμο για 15 λεπτά ακόμα μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Βήμα 6 Σερβίρω αμέσως!

Related Posts

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΠΡΩΤΕΪΝΗΣ ΟΤΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΑΣ

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΠΡΩΤΕΪΝΗΣ ΟΤΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΑΣ

Δεν μπορούμε να αμφιβάλλουμε ότι μια φυτική διατροφή προσφέρει όφελος στην υγεία του ανθρώπου. Άτομα που καταναλώνουν φυτικά τρόφιμα στην καθημερινή διατροφή τους παρουσιάζουν χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης, μειωμένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, αρτηριακής πίεσης, παχυσαρκίας και σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2. Πρωτεΐνες υπάρχουν τόσο στα φυτικά όσο […]

ΠΩΣ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΜΑΓΟΥΛΑ

ΠΩΣ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΜΑΓΟΥΛΑ

Μπορούμε να πούμε πως το μάγουλο μοσχαρίσιο γίνεται σιγά- σιγά η νέα αγάπη των ελληνικών εστιατορίων. Μη σας τρομάζει που ακούτε μοσχαρίσιο μάγουλο είναι και αυτό ένα νόστιμο κρέας που πρέπει απλώς να ξέρετε να το μαγειρεύετε καλά. Έχει και αυτό το τρόπο του! Είναι […]