Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΡΟΓΓΑΝΟΦ

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΡΟΓΓΑΝΟΦ

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΡΟΓΓΑΝΟΦ

: 4
: 20 min
: 15 min

Διάσημη, ρωσική συνταγή αυτό το μοσχαράκι στρογγανόφ, που δημιουργήθηκε κάπου στα 1890 και στην παραδοσιακή της εκδοχή σερβίρετε με πατάτες τηγανητές. Εγώ σας προτείνω ένα αφράτο πουρέ που δένει τέλεια με την κρεμώδη σάλτσα.

Υλικά
  • 800 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο, κομμένο σε λεπτές φέτες πάχους 1 εκ.
  • 500 γρ. μανιτάρια φρέσκα, κομμένα σε φετάκια
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ. σούπας πελτέ
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα Ντιζόν
  • 100 ml κρασί λευκό
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο lurpak
  • 600 ml ζωμό κρέατος
  • 150 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο με το βούτυρο να ζεσταθούν καλά. Ρίχνω λίγες φέτες του κρέατος σε μονή στρώση και σοτάρω μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και από τις δύο πλευρές. Βγάζω την πρώτη δόση και συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο μέχρι να σοτάρω όλα τα φιλετάκια. Τα βγάζω σε ένα σκεύος και τα διατηρώ ζεστά.
  • Βήμα 2 Χωρίς να καθαρίσω το τηγάνι ρίχνω το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και σοτάρω για 6-7 λεπτά, ξύνοντας με ξύλινη κουτάλα για να ξεκολλήσουν τα καμμένα κομμάτια κρέατος. Προσθέτω το σκόρδο και μόλις μυρίσει ρίχνω τον πελτέ και την μουστάρδα.
  • Βήμα 3 Επαναφέρω το κρέας στο τηγάνι, αλατοπιπερώνω και σβήνω με το κρασί. Μετά από 2 λεπτά προσθέτω το ζωμό κρέατος και αφήνω το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. Τέλος, ρίχνω την κρέμα γάλακτος, ανακατεύω απαλά το μοσχαράκι στρογγανόφ και αφήνω να μαγειρευτεί για 4-5 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Βήμα 4 Σερβίρω αμέσως με πουρέ πατάτας.

Related Posts

Ο ΕΡΩΤΑΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ!

Ο ΕΡΩΤΑΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ!

Ένα ρομαντικό δείπνο, είναι αυτό που οι περισσότεροι θέλουν να απολαύσουν το βράδυ του Αγίου Βαλεντίνου. Ευκαιρία για φλερτ με το έτερον ήμισυ με πολλά αφροδισιακά και άκρως ερωτικά μαγειρέματα. Φυσικά μπορείτε να επιλέξετε ένα ρομαντικό εστιατόριο, αλλά… δεν υπάρχει τίποτα πιο ερωτικό, από το να […]

ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ-ΚΟΠΑΝΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ BBQ

ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ-ΚΟΠΑΝΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ BBQ

Γρήγορα και πεντανόστιμα κοπανάκια «τυλιγμένα» σε πικάντικη σάλτσα bbq. Συνοδέψτε τα με μια παγωμένη μπύρα ή γιατί όχι και με ένα ωραίο λευκό κρασί.



Subscribe