destination taste!

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΝΤΟΜΑΤΑ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΝΤΟΜΑΤΑ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΝΤΟΜΑΤΑ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ

: 2 βάζα
: 15 min
: 1 hr 15 min

Οι καλύτερες ντομάτες για μαρμελάδα είναι τα σφιχτά πομοντόρια που έχουν συμπαγή ψίχα και ελάχιστα σποράκια. Η συνταγή είναι αρκετά πικάντικη, αν θέλετε κάτι λιγότερο έντονο, μπορείτε να αντικαταστήσετε το πιπέρι καγιέν με απλό μαύρο πιπέρι.

Υλικά
  • 1 κιλό ντομάτες ώριμες αλλά σφιχτές
  • 200 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λάιμ
  • 2 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κίμινο, σκόνη
  • 1 κουτ. σούπας μπούκοβο, γλυκό
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • 1 πρέζα γαρύφαλο, σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 1 κουτ. γλυκού θαλασσινό αλάτι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Πλένω καλά τις ντομάτες, τις κόβω στη μέση και αφαιρώ το κεντρικό κοτσάνι. Ζουλάω με τα χέρια μου για να φύγουν τα σπόρια και τις ψιλοκόβω.
  • Βήμα 2 Βάζω τις ντομάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο και προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά. Μεταφέρω την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βράζω για 5 λεπτά από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός.
  • Βήμα 3 Χαμηλώνω τη φωτιά και σιγομαγειρεύω για 1 ώρα – 1 ώρα + 15 λεπτά. Δοκιμάζω και αν χρειάζεται αλατίζω.
  • Βήμα 4 Μεταφέρω τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα, τα αναποδογυρίζω και την αφήνω να κρυώσει. Σερβίρω τη μαρμελάδα με ψητά κρέατα, σε βινεγκρέτ για σαλάτες ή την απλώνω σε ψημένο ψωμάκι και φτιάχνω μπρουσκέτες.

Related Posts

MΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ BUTTERSCOTCH

MΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ BUTTERSCOTCH

Γρήγορες μπρουσκετούλες τέλειες για το πρωινό. Αν φτιάξω τη σάλτσα από την προηγούμενη μέρα έχω αρκετό χρόνο το πρωί και καραμελώνω τις μπανάνες με λίγη ζάχαρη.

ΚΕΪΚ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ

ΚΕΪΚ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ

Ένα αφράτο κέικ γεμισμένο με κρέμα λεμόνι. Αν θέλετε μπορείτε να το δοκιμάσετε και με πορτοκάλι, σαγκουίνι, ροζ γκρέιπφρουτ ή χυμό μανταρίνι.