destination taste!

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΛΩΤΟΥ

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΛΩΤΟΥ

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΛΩΤΟΥ

: 1 κιλό
: 20 min
: 10 min
           
: 1 hr

Η ζάχαρη για μαρμελάδες υπάρχει πολύ εύκολα στα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Περιέχει πηκτίνη και βοηθά να δέσουν οι μαρμελάδες και τα γλυκά κουταλιού.

Υλικά
  • 1 κιλό ώριμους λωτούς (καθαρό βάρος)
  • 700 γρ. ζάχαρη για μαρμελάδα σπέσιαλ (θα τη βρείτε στα σούπερ μάρκετ)
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • 1 λοβός βανίλια ή 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Καθαρίζω τους λωτούς, αφαιρώ τα κουκούτσια τους και τους κόβω σε μέτρια κομμάτια και τα βάζω σε ένα βαθύ μπολ. Προσθέτω πασπαλιστά τη ζάχαρη, τους σπόρους και το λοβό της βανίλιας ή ραντίζω με το εκχύλισμα βανίλιας. Σκεπάζω το μπολ με μεμβράνη και το αφήνω στο ψυγείο τουλάχιστον για 1 ώρα. Στο διάστημα αυτό, οι λωτοί βγάζουν τα υγρά τους και μισολιώνει η ζάχαρη.
  • Βήμα 2 Βγάζω το μείγμα από το ψυγείο, το αδειάζω σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο και βάζω σε μέτρια φωτιά να ξεκινήσει ο βρασμός. Όταν το μείγμα αρχίζει να κοχλάζει, ξεκινάω να ανακατεύω συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για 7-8 λεπτά. Προσθέτω το χυμό λεμονιού, βράζω για 1 λεπτό ακόμη.
  • Βήμα 3 Αποσύρω τη μαρμελάδα από τη φωτιά, πολτοποιώ με το ραβδομπλέντερ Sencor και τη μεταφέρω σε αποστειρωμένα βάζα. Κλείνω με τα καπάκια τους και αναποδογυρίζω τα βάζα μέχρι να κρυώσουν.

Related Posts

PARIS-BREST ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΠΟ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

PARIS-BREST ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΠΟ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

Πανέμορφο στεφάνι με κρέμα από καραμελωμένα φουντούκια, για να κλέψετε τις εντυπώσεις στο πασχαλινό τραπέζι. Η ζύμη είναι πολύ εύκολη αλλά χρειάζεται προσοχή στο ψήσιμο αφού διαφοροποιείται σε 3 θερμοκρασίες.

ΣΕΦΤΑΛΙΕΣ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΑΝΤΙΝΑΧΤΕΣ

ΣΕΦΤΑΛΙΕΣ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΑΝΤΙΝΑΧΤΕΣ

Οι σεφταλιές είναι ένα παραδοσιακό έδεσμα της Κύπρου που μεγάλο ρόλο παίζει η μπόλια που είναι τυλιγμένες, γιατί τις κρατάει ζουμερές δίνοντας μοναδική γεύση. Οι αντιναχτές πατατούλες είναι το τέλειο συνοδευτικό τους.



Subscribe