destination taste!

ΜΑΡΕΓΚΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΜΑΡΕΓΚΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΜΑΡΕΓΚΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

: 35-40
: 15 min
: 1 hr

Ελάχιστα υλικά αλλά εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Τα ανάλαφρα μαρεγκάκια γεμισμένα με σοκολάτα. Ονειρεμένο γλυκό που θα αρέσει σε όλους.

Υλικά
  • 120 γρ. ασπράδια αυγών (περίπου από 4 αυγά)
  • 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 120 γρ. ζάχαρη άχνη
  • Λίγο αλάτι
  • 100 γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάζω στην κουζινομηχανή τα ασπράδια και το αλάτι και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί απαλές κορυφές. Χωρίς να σταματήσω το χτύπημα προσθέτω κουταλιά-κουταλιά την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή μαρέγκα.
  • Βήμα 2 Σταματάω το μίξερ και προσθέτω την άχνη, πασπαλιστά, ανακατεύοντας με μια μαρίζ.
  • Βήμα 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 100°C με αέρα. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί 2 λαμαρίνες του φούρνου και τοποθετώ από 4-5 σταγόνες σοκολάτας σε 15-16 σημεία της λαμαρίνας αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους.
  • Βήμα 4 Βάζω την μαρέγκα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελωτή μύτη και σχηματίζω μαρεγκάκια πάνω στα σημεία που έχω τοποθετήσει τις σταγόνες σοκολάτας. Ψήνω στο φούρνο για 1 ώρα. Σβήνω το φούρνο και αφήνω τις μαρέγκες μέσα μέσα να κρυώσουν.

Related Posts

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑΡΤΕΣ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑΡΤΕΣ

Τώρα το καλοκαιράκι τα λαχανικά και τα φρούτα έχουν την τιμητική τους. Τι πιο νόστιμο, από μια πιτούλα ή μια τάρτα για να τα απολαύσουμε. Μπορούμε να τις φτιάξουμε από το βράδυ και να τις πάρουμε μαζί μας στη θάλασσα για ένα ελαφρύ γεύμα δίπλα […]

ΜΠΑΜΙΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΜΕ ΝΤΙΠ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ

ΜΠΑΜΙΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΜΕ ΝΤΙΠ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ

Οι μπάμιες είναι ένα παρεξηγημένο λαχανικό που δεν αρέσει σε όλους. Σας έχω μια εξαιρετική πρόταση για να τις σερβίρετε σαν μεζεδάκι μαζί με ένα πικάντικο ντιπ πιπεριάς.



Subscribe