Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΑΓΙΑΤΙΚΟ (ΦΕΤΕΣ) ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΜΕ ΜΠΑΣΜΑΤΙ

ΜΑΓΙΑΤΙΚΟ (ΦΕΤΕΣ) ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΜΕ ΜΠΑΣΜΑΤΙ

ΜΑΓΙΑΤΙΚΟ (ΦΕΤΕΣ) ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΜΕ ΜΠΑΣΜΑΤΙ

: 4
: 30 min
: 20 min

Dr. Δημήτρης Γρηγοράκης: Όσο πλησιάζουν οι μέρες των Χριστουγέννων, η φράση «τι θα μαγειρέψουμε αύριο» ολοένα και συζητιέται πιο πολύ από τις/ους μαγείρισσες/ες του σπιτιού. Χρειαζόμαστε όμως και γεύματα αποτοξινωτικά από τη συχνή κατανάλωση κρέατος την περίοδο αυτή και δεν υπάρχει πιο γευστική συνταγή από το μαγιάτικο πικάντικο με ρύζι μπασμάτι. Το Μαγιάτικο Fish from Greece είναι ένα ολόφρεσκο ψάρι υψηλής ποιότητας, με χαρακτηριστική υπέροχη υφή και γευστικότατη σάρκα, πλούσιας διατροφικής αξίας. Αποτελεί εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας, ω-3 λιπαρών οξέων και άλλων μικροθρεπτικών συστατικών όπως ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Β6. Ακόμα, έχει πλούσια διατροφικής αξία καθώς περιέχει σημαντικές ποσότητες βιταμινών Α, D, οι οποίες ενισχύουν την καλή όραση, αλλά και γενικότερα την άμυνα του οργανισμού. Τα ψάρια με την ταυτότητα FISH FROM GREECE, προσφέρονται για γαστριμαργικές εμπειρίες που περικλείουν το γευστικό πλούτο και τη νοστιμιά της παράδοσής µας. Συνταγή για όσους αντέχουν και είναι λάτρεις των πικάντικων γεύσεων. Αφήνει και μια έντονη φρεσκάδα στο στόμα από το συνδυασμό του κόλιανδρου με το μαϊντανό και το χυμό λεμονιού. Έχει ευεργετικές δράσεις προς τον οργανισμό τόσο από τις αντιοξειδωτικές ουσίες των καυτερών πιπεριών (vitC, καψαϊκίνη) όσο και τις σταφίδες και τα κρεμμύδια με το σκόρδο. Τέλος, το μπασμάτι παρέχει στη συνταγή το απαραίτητο ποσό υδατανθράκων για την παροχή ενέργειας χωρίς να αποδίδει περιττές θερμίδες.

Υλικά
  • 4 φέτες μαγιάτικο, περίπου 350 γρ. η κάθε μια, ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας Fish from Greece
  • 1 κουτ. γλυκού κρέμα σκόρδου
  • 1 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Για το ρύζι
  • 200 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • 1 κουτ. γλυκού κρέμα σκόρδου
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 2-3 πιπερίτσες τσίλι (ανάλογα με τις αντοχές σας)
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 80 γρ. φυστίκια ανάλατα (Αιγίνης ή κάσιους)
  • 50 γρ. σταφίδες Κορινθιακές
  • ½ ματσάκι κόλιανδρο ή μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για το ψάρι: Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C με αέρα. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω την κρέμα σκόρδου, τον κουρκουμά, το καγιέν, το χυμό λεμονιού, αλάτι και το ελαιόλαδο. Βάζω τα φιλέτα και τα «γυρίζω» για να αλειφθούν από το μείγμα. Τα αφήνω να μαριναριστούν για 15 λεπτά. Μεταφέρω τα φιλέτα σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνω για 20 λεπτά. Τα διατηρώ ζεστά.
  • Βήμα 2 Για το ρύζι: Βράζω το μπασμάτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το στραγγίζω και το διατηρώ ζεστό. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι και σοτάρω σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει ελαφρά. Προσθέτω τα φυστίκια, την κρέμα σκόρδου, τις πιπερίτσες και συνεχίζω το σοτάρισμα για 1 λεπτό ακόμη. Ρίχνω το βρασμένο ρύζι, τις σταφίδες, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον κόλιανδρο. Ανακατεύω καλά και σερβίρω στα πιάτα. Βάζω και από 1 μεγάλο φιλέτο ψαριού σε κάθε πιάτο και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ ΖΕΒΡΑ

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ ΖΕΒΡΑ

Η απόλυτη τούρτα σοκολατίνα με εντυπωσιακές ρίγες που θυμίζουν ζέβρα. Η τεχνική της «ζέβρας» στα κέικ, είναι διάσημη, αλλά η σε μορφή τούρτας μπορείτε να την φτιάξετε για γενέθλια ή επίσημα τραπέζια.

ΟΥΡΑ ΚΡΑΝΙΟΥ ΜΕ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

ΟΥΡΑ ΚΡΑΝΙΟΥ ΜΕ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Η ιδανική συνταγή πρέπει να είναι εύκολη, να έχει τέλεια γεύση και μεγάλη θρεπτική αξία. Αυτή η συνταγή της Ντίνας Νικολάου με «Κρανιό με πατατούλες και πιπεριές» τα συνδυάζει όλα και αξίζει να την δοκιμάσετε πριν ξεκινήσει η «κρεατοφαγία» με τα γιορτινά τραπέζια.



Subscribe