Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

MADELEINES

MADELEINES

MADELEINES

: 12-15
: 10 min
: 20 min
           
: 12 hr

Οι Madeleines είναι μικρά ατομικά γλυκίσματα, ψημένα σε ειδικές φόρμες που τους δίνουν αυτή την μορφή. Είναι αναγνωρίσιμα από το σχήμα τους που μοιάζουν με κοχύλια.

Υλικά
  • 2 αυγά
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. μέλι
  • 45 γρ. γάλα
  • 135 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο επιπλέον για τις φόρμες
  • 6 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 130 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, λιωμένο + λίγο επιπλέον για τις φόρμες
  • Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
  • Τριμμένη καρύδα για το σερβίρισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάζω στην κουζινομηχανή τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν. Ζεσταίνω ελαφρά το γάλα και ρίχνω το μέλι. Ανακατεύω να διαλυθεί και ρίχνω το μείγμα στον κάδο με τα αυγά.
  • Βήμα 2 Σταματάω το μίξερ και κοσκινίζω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ. Τέλος, προσθέτω το ξύσμα και το βούτυρο σε αργή ροή ανακατεύοντας απαλά. Σκεπάζω το μείγμα και το αφήνω στο ψυγείο για 12 ώρες.
  • Βήμα 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Boυτυρώνω και πασπαλίζω με αλεύρι μια ειδική φόρμα για μαντλένς. Γεμίζω τις θήκες και μεταφέρω τη φόρμα στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
  • Βήμα 4 Βγάζω τη φόρμα από την κατάψυξη και ψήνω τις μαντλέν για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν. Σερβίρω πασπαλίζοντας με τριμμένη καρύδα.

Related Posts

CHEESECAKE ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ BUTTERSCHOTCH

CHEESECAKE ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ BUTTERSCHOTCH

Η αγαπημένη γεύση των παιδικών μας χρόνων με τις εθιστικές καραμέλες γάλακτος γίνονται βελούδινη σάλτσα καραμέλας για το απολαυστικό cheesecake.

BABKA ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ

BABKA ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ

Η Babka είναι είδος αφράτου τσουρεκιού που έχει ελάχιστη ζάχαρη. Μπορείτε να φτιάξετε την ίδια ζύμη και να την γεμίσετε με άλλη μαρμελάδα της αρεσκείας σας ή και πραλίνα φουντουκιού, ταχίνι ή ακόμη και κάποιο μαλακό γλυκό τυρί (ανθότυρο, ρικότα).



Subscribe