Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

MADELEINES

MADELEINES

MADELEINES

: 12-15
: 10 min
: 20 min
           
: 12 hr

Οι Madeleines είναι μικρά ατομικά γλυκίσματα, ψημένα σε ειδικές φόρμες που τους δίνουν αυτή την μορφή. Είναι αναγνωρίσιμα από το σχήμα τους που μοιάζουν με κοχύλια.

Υλικά
  • 2 αυγά
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. μέλι
  • 45 γρ. γάλα
  • 135 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο επιπλέον για τις φόρμες
  • 6 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 130 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, λιωμένο + λίγο επιπλέον για τις φόρμες
  • Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
  • Τριμμένη καρύδα για το σερβίρισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάζω στην κουζινομηχανή τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν. Ζεσταίνω ελαφρά το γάλα και ρίχνω το μέλι. Ανακατεύω να διαλυθεί και ρίχνω το μείγμα στον κάδο με τα αυγά.
  • Βήμα 2 Σταματάω το μίξερ και κοσκινίζω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ. Τέλος, προσθέτω το ξύσμα και το βούτυρο σε αργή ροή ανακατεύοντας απαλά. Σκεπάζω το μείγμα και το αφήνω στο ψυγείο για 12 ώρες.
  • Βήμα 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Boυτυρώνω και πασπαλίζω με αλεύρι μια ειδική φόρμα για μαντλένς. Γεμίζω τις θήκες και μεταφέρω τη φόρμα στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
  • Βήμα 4 Βγάζω τη φόρμα από την κατάψυξη και ψήνω τις μαντλέν για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν. Σερβίρω πασπαλίζοντας με τριμμένη καρύδα.

Related Posts

ΑΡΝΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ-ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ

ΑΡΝΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ-ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ

Αντί για αρνάκι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κατσικάκι. Και τα δύο «σηκώνουν» αρκετό σκόρδο, ωστόσο αν δεν μας αρέσει μειώνουμε την ποσότητα.

ΤΟΥΡΤΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΦΟΡΜΑΣ

ΤΟΥΡΤΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΦΟΡΜΑΣ

Τούρτα-τσουρέκι υπερπαραγωγή είναι το τέλειο επιδόρπιο για να κλείσουμε ένα γιορτινό γεύμα. Μπορείτε το τσουρέκι να το προετοιμάσετε 1-2 ημέρες νωρίτερα και να το στολίσετε την ημέρα του σερβιρίσματος.