destination taste!

MAC & CHEESE ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ ΒΟΥΤΥΡΟ

MAC & CHEESE ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ ΒΟΥΤΥΡΟ

MAC & CHEESE ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ ΒΟΥΤΥΡΟ

: 3-4
: 30 min
: 10 min

Κλασσικό αμερικάνικο πιάτο πολύ χορταστικό με πλούσια κρέμα τυριών. Τα καψαλισμένα ψίχουλα με το βούτυρο το κάνουν εθιστικό.

Υλικά
  • 250 γρ. πέννες ΗΛΙΟΣ
  • 125 γρ. αγελαδινό βούτυρο
  • 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 500 ml γάλα
  • 150 γρ. τσένταρ, τριμμένο
  • 100 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 20 γρ. ψίχουλα ψωμιού
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε μια κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνω τις πέννες και τις βράζω al dente. Τις σουρώνω και τις αφήνω στο σουρωτήρι να κρυώσουν και να στραγγίξουν καλά.
  • Βήμα 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το βούτυρο και το ζεσταίνω μέχρι να λιώσει. Ανακατεύω και το αφήνω να ροδίσει και να πάρει ένα καστανοκόκκινο χρώμα. Βγάζω 2 κουταλιές καβουρδισμένο βούτυρο σε ένα μπολάκι και ρίχνω το αλεύρι στο τηγάνι. Ανακατεύω για 2 λεπτά με το σύρμα και προσθέτω το γάλα. Ανακατεύω συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα και αποσύρω από τη φωτιά.
  • Βήμα 3 Ρίχνω τα τυριά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύω μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Προσθέτω τα βρασμένα ζυμαρικά και ανακατεύω καλά. Αδειάζω το μείγμα σε ένα σκεύος και ισιώνω καλά.
  • Βήμα 4 Σε ένα τηγανάκι καθαρό βάζω τις 2 κουταλιές καβουρδισμένο βούτυρο και βάζω στη φωτιά. Ρίχνω πασπαλιστά τα ψίχουλα ψωμιού και τα σοτάρω μέχρι να ροδίσουν. Πασπαλίζω τα ζυμαρικά με τα καψαλισμένα ψίχουλα και ψήνω στο φούρνο για 8-10 λεπτά. Σερβίρω το φαγητό ζεστό.

Related Posts

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΔΙΧΡΩΜΗ ΖΥΜΗ, ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΔΙΧΡΩΜΗ ΖΥΜΗ, ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

Φανταστική τάρτα με εντυπωσιακή εμφάνιση αλλά και γεύση έκπληξη. Κρέμα αλλά και πραλίνα φουντουκιού που ξέρω ότι λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.

ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ ΣΚΟΡΔΑΤΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ ΣΚΟΡΔΑΤΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

Οι ψητές γλυκοπατάτες γίνονται το τέλειο συνοδευτικό για ψητά κρέατα ή πουλερικά. Αν θέλετε, μπορείτε να αφαιρέσετε τη φλούδα τους και να τις πολτοποιήσετε σε ένα κρεμώδη και πικάντικο πουρέ.