destination taste!

MΑΚΑΡΟΝΟΠΙΤΑ ΣΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ

MΑΚΑΡΟΝΟΠΙΤΑ ΣΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ

ΜΑΚΑΡΟΝΟΠΙΤΑ ΣΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ

: 6-8
: 40 min
: 45 min

Ναι είναι πίτα, αλλά μπορεί να γίνει το κύριο πιάτο στο Κυριακάτικο τραπέζι. Συνοδέψτε την με μια μεγάλη, πράσινη σαλάτα με πολλά μυρωδικά.

Υλικά
  • 12 χωριάτικα φύλλα Ζύμη Ψαχνών
  • 250 γρ. μακαρόνια Νο 1 ή Νο 2, Ήλιος
  • 200 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • 6 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος, Arla
  • 100 γρ. μοτσαρέλα, Arla, τριμμένη
  • 400 γρ. φιλέτο γαλοπούλας, Μπέλλης, ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι δυόσμο φρέσκο (μόνο φύλλα), ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.  Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό βράζω τα μακαρόνια, 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφετε στη συσκευασία. Τα στραγγίζω και τα αφήνω σε ένα μπολ.
  • Βήμα 2 Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά και την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω το δυόσμο και την μοτσαρέλα.
  • Βήμα 3 Βουτυρώνω καλά είναι μεγάλο παραλληλόγραμμο ταψί και απλώνω 6 χωριάτικα φύλλα, καλά βουτυρωμένα μεταξύ τους. Στρώνω τα βρασμένα μακαρόνια σε σειρές και σκορπίζω το φιλέτο γαλοπούλας και τη μισή ποσότητα της κρέμας.
  • Βήμα 4 Σκεπάζω τα υπόλοιπα φύλλα καλά βουτυρωμένα και χαράζω την πίτα με μαχαίρι. Ρίχνω και το υπόλοιπο μείγμα της κρέμας και το απλώνω σε όλη την πίτα.
  • Βήμα 5 Ψήνω για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Αποσύρω από το φούρνο και την αφήνω να κρυώσει για 30 λεπτά πριν την κόψω.

Related Posts

ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ ΤΑ ΚΑΡΟΤΑ

ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ ΤΑ ΚΑΡΟΤΑ

Όλοι το ξέρουμε πως τα καρότα είναι ένα λαχανικό που το τρώνε μικροί και μεγάλοι. Έχουν αυτό το ιδιαίτερο χρώμα, μια γλυκιά γεύση, και υπάρχουν πολλοί τρόποι να τα μαγειρέψετε και να τα προτιμάτε εφόσον είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και καροτίνη. Από τον Απρίλιο […]

ΑΥΓΟ… 1 ΥΛΙΚΟ… 1000 ΠΡΟΣΩΠΑ!

ΑΥΓΟ… 1 ΥΛΙΚΟ… 1000 ΠΡΟΣΩΠΑ!

Αν σκεφτείτε πόσα πιάτα φτιάχνετε με το αυγό και πόσο γρήγορα ετοιμάζονται θα καταλάβετε γιατί το θεωρώ «μαγικό». Το αυγό έχει την απίθανη ιδιότητα να είναι απαραίτητο τόσο στη μαγειρική όσο και στη ζαχαροπλαστική, ενώ υπάρχουν κυριολεκτικά, άπειροι τρόποι να το μαγειρέψεις και να φτιάξεις […]



Subscribe