destination taste!

ΛΩΤΟΙ ΓΕΜΙΣΤΟΙ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΠΛΙΓΟΥΡΙ

ΛΩΤΟΙ ΓΕΜΙΣΤΟΙ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΠΛΙΓΟΥΡΙ

ΛΩΤΟΙ ΓΕΜΙΣΤΟΙ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΠΛΙΓΟΥΡΙ

: 4
: 15 min
: 45 min

Πεντανόστιμη πρόταση για χειμωνιάτικα γεμιστά με αρωματικούς λωτούς. Απόλυτα χορτοφαγική και νηστίσιμη είναι τέλεια για όσους ακολουθούν διατροφή χωρίς κρέας και γαλακτοκομικά.

Υλικά
  • 8 ώριμοι λωτοί
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • Για τη γέμιση
  • 200 γρ. πλιγούρι
  • 200 ml ζωμό λαχανικών ή νερό
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 πράσα (μόνο το λευκό μέρος), ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι μυρώνια, ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού σταφίδες Κορινθιακές
  • 1-2 πιπερίτσες καυτερές (προαιρετικά)
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Πλένω καλά τους λωτούς και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω ένα μικρό κομμάτι από το επάνω μέρος (όπως κόβουμε τις ντομάτες για τα γεμιστά). Αφαιρώ τα κουκούτσια και αδειάζω τη σάρκα τους με ένα κουταλάκι. Την ψιλοκόβω και την αφήνω στην άκρη. Τοποθετώ τους λωτούς σε ένα στρογγυλό ταψάκι.
  • Βήμα 2 Για τη γέμιση και το ψήσιμο: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βάζω το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι και τα πράσα, αλατίζω και σοτάρω για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας. Προσθέτω τη σάρκα των λοτών, το πλιγούρι και τις πιπερίτσες αν τις χρησιμοποιήσω, και το σοτάρω για 2-3 λεπτά. Ρίχνω το ζωμό ή το νερό, αλατοπιπερώνω και ρίχνω το κύμινο. Αφήνω να βράσουν τα υλικά για 6-7 λεπτά και αποσύρω από τη φωτιά. Προσθέτω τα μυρωδικά και τις σταφίδες και ανακατεύω.
  • Βήμα 3 Γεμίζω τους λωτούς, ραντίζω με το ελαιόλαδο και ψήνω στο φούρνο για 45 λεπτά.

Related Posts

ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ ΣΚΟΡΔΑΤΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ ΣΚΟΡΔΑΤΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

Οι ψητές γλυκοπατάτες γίνονται το τέλειο συνοδευτικό για ψητά κρέατα ή πουλερικά. Αν θέλετε, μπορείτε να αφαιρέσετε τη φλούδα τους και να τις πολτοποιήσετε σε ένα κρεμώδη και πικάντικο πουρέ.

ΚΟΡΜΟΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΙ ΚΑΙ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

ΚΟΡΜΟΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΙ ΚΑΙ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

Ένας υπέροχος κορμός αρκετά διαφορετικός από τον κλασσικό σοκολατένιο. O πουρές φυστικιών είναι που δίνει την πιο έντονη γεύση.