Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

LEMNOS PHILEMA | ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥ

LEMNOS PHILEMA | ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥ

26 – 28 Ιουλίου 2018
ΑΠΟΘΗΚΗ
Αιγαίου 13, Μύρινα 81400
Λήμνος, Ελλάδα

Μια γιορτή γαστρονομίας και κρασιού διοργανώνεται στα πλαίσια του 3ου Lemnos Philema, του Φεστιβάλ Γαστρονομίας & Οίνου της Λήμνου. Στις 26 – 28 Ιουλίου, το Lemnos Philema θα μυήσει τους επισκέπτες στις γεύσεις του νησιού με έναν διαδραστικό και αυθεντικό τρόπο, αυτόν της φιλοξενίας και του φιλέματος.
Παραγωγοί, εστιατόρια, συντελεστές της γαστρονομίας του νησιού και προσκεκλημένοι συμμετέχουν σε ένα τριήμερο πρόγραμμα δράσεων με σκοπό να σας παρουσιάσουν το γαστρονομικό πλούτο της Λήμνου!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΔΡΑΣΕΙΣ

Παρασκευή 26/7 – Κυριακή 28/7, 19:30-23:00
Τα Ντόπια
Ζυμαρικά, τυριά, γλυκά, αλίπαστα, κρασιά, καβουρμά, όσπρια, άλευρα, παξιμάδια, βότανα, ελαιόλαδο και άλλα, θα παρουσιαστούν και θα αναδειχθούν από τους ίδιους τους παραγωγούς μέσα από την τριήμερη εκδήλωση. Ελάτε να τα γευτείτε και να γνωρίσετε τους ανθρώπους που τα παράγουν!
Στον πολυχώρο “Αποθήκη” στο Παλιό Λιμάνι Μύρινας

Παρασκευή 26/7 – Κυριακή 28/7 (και περισσότερο αναλόγως με το εστιατόριο)
Lemnos Philema Menu
Ένα ειδικό μενού θα βρείτε σε επιλεγμένα εστιατόρια του νησιού με πιάτα που αναδεικνύουν τις τοπικές συνταγές και πρώτες ύλες από Λημνιούς παραγωγούς. Σας προσκαλούμε να τα επιλέξετε και να τα απολαύσετε!
Συμμετέχοντα εστιατόρια: Μεταξύ Μας (Μύρινα), Pezoula Café (Μούδρος), Σπιτικές Λιχουδιές (Νέα Κούταλη), Ταβέρνα Γιαννάκαρος (Κότσινας), Ταβέρνα Καλουδίτσα (Πλατύ), Ταβέρνα Μαν-Τέλλα (Σαρδές), Φλωμάρι (Γομάτι)

Παρασκευή 26/7, 20:30
Workshop: “Η αλχημεία των βοτάνων”
Μια μαγευτική περιήγηση στις θρεπτικές και θεραπευτικές αξίες του πλούσιου βοτανικού κόσμου της Λήμνου από την Terra Lemnia και την Aegean Organics
“Ανακαλύπτοντας τα αρωματικά φυτά μέσα από τον ελληνικό αμπελώνα”
Από τον σομελιέ του Κτήματος Χατζηγεωργίου.
Στον πολυχώρο “Αποθήκη” στο Παλιό Λιμάνι Μύρινας

Σάββατο 27/7, 20:30
Live Cooking Session
O σεφ Κωστής Κωστάκης θα μαγειρέψει μοναδικές πίτες με συστατικά από τους παραγωγούς της Λήμνου.
Στον πολυχώρο “Αποθήκη” στο Παλιό Λιμάνι Μύρινας

Κυριακή 28/7, 13:00
«Γλυκό κουταλιού αλλιώς» από τη Γιάννα
Η Γιάννα Μπαλαφούτη θα παρουσιάσει ένα πρωτότυπο γλυκό του κουταλιού.
Στο εστιατόριο “Σπιτικές Λιχουδιές” στη Νέα Κούταλη

Κυριακή 28/7, 20:30
Live Cocktail Session
Ακολουθώντας τη φιλοσοφία “zero miles”, χρησιμοποιώντας για κοκτέιλ τοπικά συστατικά, ο μπάρτεντερ Χρήστος Γκόλφης θα δημιουργήσει ιδιαίτερα ποτά με τσίπουρο, κρασί και βότανα Λήμνου.
Στον πολυχώρο “Αποθήκη” στο Παλιό Λιμάνι Μύρινας

www.lemnos-philema.com
https://www.facebook.com/lemnosphilema/


Related Posts

ΜΑΥΡΟ ΡΑΠΑΝΑΚΙ… ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΤΟ!

ΜΑΥΡΟ ΡΑΠΑΝΑΚΙ… ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΤΟ!

Μα τι είναι αυτό το μαύρο ραπανάκι; Συνήθως τα ραπανάκια τα ξέρουμε κόκκινα, στρογγυλά ή και μακρουλά. Λοιπόν, το μαύρο ραπανάκι, με μια πρώτη ματιά, δεν μπορώ να πω πως θα το ζηλέψετε, αλλά θα ήταν κρίμα να μη το δοκιμάσετε. Αρκετά δυνατό θα έλεγα, […]

Cedric Grolet: Best Pastry Chef in the World 2018 & «Fruits» αλά ελληνικά…

Cedric Grolet: Best Pastry Chef in the World 2018 & «Fruits» αλά ελληνικά…

«ΦΡΟΥΤΑ – Η Χρήση τους στην Ζαχαροπλαστική» είναι ο τίτλος της ελληνικής έκδοσης του ήδη best seller βιβλίου “FRUITS” του Γάλλου Pastry Chef Cedric Grolet, ο οποίος βραβεύτηκε ως Best Pastry Chef in the World 2018 στο πλαίσιο της φετινής τελετή απονομής των «World’s 50 Best Restaurants», που πραγματοποιήθηκε […]



Subscribe