destination taste!

ΛΑΖΑΝΑΚΙ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΜΠΟΛΟΝΕΖ ΚΡΕΑΤΟΣ

ΛΑΖΑΝΑΚΙ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΜΠΟΛΟΝΕΖ ΚΡΕΑΤΟΣ

ΛΑΖΑΝΑΚΙ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΜΠΟΛΟΝΕΖ ΚΡΕΑΤΟΣ

: 4
: 30 min
: 30 min

Η μπολονέζ είναι μια πλούσια σάλτσα της ιταλικής κουζίνας, ιδιαίτερα αγαπητή από τους Έλληνες. Εγώ σας προτείνω να αντικαταστήσετε τον κλασσικό κιμά, με ψιλοκομμένο χτένι που την κάνει ακόμη πιο χορταστική και νόστιμη.

Υλικά
  • 400 γρ. Λαζανάκι ΗΛΙΟΣ
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 800 γρ. μοσχαρίσιο χτένι, κομμένο σε πολύ μικρούς κύβους
  • 150 γρ. πανσέτα καπνιστή (με το λίπος της), κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα, κομμένα σε μικρούς κύβους
  • 3 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα
  • 140 ml κόκκινο κρασί
  • 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ (1 κονσέρβα)
  • 80 ml γάλα εβαπορέ, αδιάλυτο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα
  • 150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • Λίγα φλέικς παρμεζάνας
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζω το λαζανάκι al dente. Κρατάω 2 κουτάλες νερό από το νερό, σουρώνω τα λαζανάκια και τα διατηρώ ζεστά.
  • Βήμα 2 Σε ένα μεγάλο γουόκ ρίχνω το ελαιόλαδο να κάψει καλά. Ρίχνω το κρέας και την πανσέτα και σοτάρω για αρκετή ώρα ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσει και να στεγνώσει.
  • Βήμα 3 Προσθέτω το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλερι και σοτάρω για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνω με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνω τα ντοματάκια, το νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών, αλάτι και πιπέρι.
  • Βήμα 4 Χαμηλώνω τη φωτιά και σιγοβράζω για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μελώσει η σάλτσα. Τέλος, ρίχνω το γάλα και μόλις πάρει 1-2 βράσεις αποσύρω από τη φωτιά.
  • Βήμα 5 Σερβίρω το λαζανάκι σε μια πιατέλα. Πασπαλίζω με λίγη παρμεζάνα και απλώνω τη σάλτσα. Σκορπίζω λίγα φλέικς παρμεζάνας και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Οι καραμέλες με τις περισσότερες παιδικές αναμνήσεις γίνονται τέλεια γέμιση για τα σοκολατένια σουφλέ.

ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Μπορούμε να σερβίρουμε το κέικ αυτό σαν τουρτίτσα. Γι’ αυτό θα φτιάξουμε δύο δόσεις γλάσου. Θα το κόψουμε κατά μήκος στη μέση και θα βάλουμε ενδιάμεσα τη μια δόση, κρύα.