destination taste!

LAMINGTONS

LAMINGTONS

LAMINGTONS

: περίπου 25
: 15 min
: 35 min

Τα lamingtons είναι διάσημα γλυκάκια που τα δοκίμασα σε ένα ταξίδι μου στη μακρινή Αυστραλία. Γίνονται πολύ γρήγορα και είναι πολύ νόστιμα. Αν δεν έχετε χρόνο να φτιάξετε το παντεσπάνι, μπορείτε να αγοράσετε έτοιμα κέικ βανίλιας και να φτιάξετε μόνο την σοκολατένια επικάλυψη.

Υλικά
  • Για τo παντεσπάνι
  • 190 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 40 γρ. κορν φλάουρ
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 200 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος + λίγο επιπλέον για τη φόρμα
  • 220 γρ. ζάχαρη  
  • 2 κουτ. γλυκού βανίλια, υγρή
  • 3 αυγά
  • 120 ml κρέμα γάλακτος Arla
  • Για την επικάλυψη
  • 500 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 200 γρ. κουβερτούρα 70% κακάο, ψιλοκομμένη
  • 20 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 120 ml γάλα
  • Επιπλέον υλικά
  • 100 γρ. μαρμελάδα σύκο ή φράουλα
  • 3 φλιτζ. τσαγιού ινδοκάρυδο
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για το παντεσπάνι: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Boυτυρώνω καλά ένα ταψάκι 26×26 εκ. και στρώνω με αντικολλητικό χαρτί. Κοσκινίζω μαζί το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το μπέικιν πάουντερ. 
  • Βήμα 2 Βάζω στον κάδο του μίξερ, τα αυγά, τη ζάχαρη και το βούτυρο και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος και μόλις ενωθεί στο μείγμα προσθέτω σταδιακά το αλεύρι. Μόλις ενωθούν όλα τα υλικά αδειάζω το μείγμα στη φόρμα και ισιώνω με μια μαρίζ.
  • Βήμα 3 Ψήνω στο φούρνο για 30-35 λεπτά. Δοκιμάζω με ένα σουβλάκι και αν βγει καθαρό, αποσύρω από το φούρνο. Αναποδογυρίζω το κέικ σε σχάρα, αφαιρώ το αντικολλητικό χαρτί και το αφήνω να κρυώσει καλά.
  • Βήμα 4 Για την επικάλυψη: Λιώνω την κουβερτούρα με το βούτυρο στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί και τα αφήνω να κρυώσουν για λίγο. Κοσκινίζω την άχνη σε ένα μπολ, προσθέτω το γάλα και την σοκολάτα με το βούτυρο και ανακατεύω μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο γλάσο.
  • Βήμα 5 Για την συναρμολόγηση: Με ένα μαχαίρι κόβω τις άκρες από το παντεσπάνι για να είναι «καθαρό». Κόβω οριζόντια στη μέση δημιουργώντας 2 ισόπαχα παντεσπάνια. Αλείφω το ένα κομμάτι με τη μαρμελάδα και καλύπτω με το δεύτερο. Κόβω σε μικρούς κύβους περίπου 5×5 εκ. Πιάνω ένα κύβο με δύο πηρούνια και τον «βουτάω» στο μείγμα της επικάλυψης. Τον μεταφέρω σε σχάρα να στραγγίξει και συνεχίζω με τους υπόλοιπους κύβους. Βάζω το ινδοκάρυδο σε ένα μπολ και «πανάρω» τους κύβους μέχρι να καλυφθούν εντελώς.

Related Posts

ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ ΣΚΟΡΔΑΤΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ ΣΚΟΡΔΑΤΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

Οι ψητές γλυκοπατάτες γίνονται το τέλειο συνοδευτικό για ψητά κρέατα ή πουλερικά. Αν θέλετε, μπορείτε να αφαιρέσετε τη φλούδα τους και να τις πολτοποιήσετε σε ένα κρεμώδη και πικάντικο πουρέ.

ΚΟΡΜΟΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΙ ΚΑΙ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

ΚΟΡΜΟΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΙ ΚΑΙ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

Ένας υπέροχος κορμός αρκετά διαφορετικός από τον κλασσικό σοκολατένιο. O πουρές φυστικιών είναι που δίνει την πιο έντονη γεύση.