Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΡΥΑ ΚΡΕΜΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΜΠΑΝΑΝΑ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

ΚΡΥΑ ΚΡΕΜΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΜΠΑΝΑΝΑ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

ΚΡΥΑ ΚΡΕΜΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΜΠΑΝΑΝΑ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

: 4
: 10 min

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Φανταστική πρόταση για γλυκό, πλούσιο σε θρεπτική αξία! Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε καλά λιπαρά και έχει αποδειχθεί πως αυξάνει την καλή χοληστερόλη, βοηθά στην ρύθμιση των επιπέδων των τριγλυκεριδίων και την πρόληψη του διαβήτη. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, μαγνήσιο, κάλιο, βιταμίνες Β, Ε, Κ, ψευδάργυρο και σίδηρο και παράλληλα προσφέρει ισχυρά αντιφλεγμονώδη οφέλη. Το πρωτεϊνούχο επιδόρπιο γιαουρτιού μας προσφέρει 20γρ φυσικής πρωτεΐνης γάλακτος, γεγονός πολύ σημαντικό για τη διατήρηση του μυϊκού σου ιστού. Η συγκεκριμένη πρόταση σερβιρίσματος προσφέρει και μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών ενώ μπορεί να καταναλωθεί όλες τις ώρες της ημέρας.

Υλικά
  • 2 ώριμα αβοκάντο
  • 3 ώριμες μπανάνες
  • 100 ml γάλα φρέσκο
  • 400 γρ. Arla protein natural
  • 2 κουτ. σούπας ταχίνι
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 40 γρ. ινδοκάρυδο + λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 100 γρ. φρέσκα κόκκινα φρούτα (φράουλες, ράσμπερις, μύρτιλα)
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Καθαρίζω τα αβοκάντο και τις μπανάνες και τα ρίχνω στο μπλέντερ. Προσθέτω το γάλα και πολτοποιώ μέχρι να λιώσουν καλά και να γίνουν σαν κρέμα.
  • Βήμα 2 Βάζω το επιδόρπιο γιαουρτιού σε ένα μπολ, προσθέτω τον πολτό των φρούτων, το ταχίνι, το μέλι και το ινδοκάρυδο και ανακατεύω καλά. Βρέχω με λίγο νερό τα «χείλη» 4 μεγάλων ποτηριών ή μπολ και τα πιέζω σε τριμμένο ινδοκάρυδο για να κολλήσει καλά. Μοιράζω την κρέμα στα ποτήρια και στολίζω με κόκκινα φρούτα. Σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΤΑΡΤΑ ΜΗΛΟΥ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΤΑΡΤΑ ΜΗΛΟΥ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Εύκολη τάρτα που χρησιμοποιούμε τα μήλα με 2 διαφορετικές τεχνικές. Τριφτά γίνονται μια γρήγορη μαρμελάδα και καραμελωμένα στο τηγάνι με άρωμα βανίλιας. Τη σοκολάτα γάλακτος μπορείτε να την αντικαταστήσετε με μπίτερ, λευκή ή απλή κουβερτούρα.

ΜΥΔΙΑ ΜΕ ΡΕΤΣΙΝΑ, ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ

ΜΥΔΙΑ ΜΕ ΡΕΤΣΙΝΑ, ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ

Τα μύδια είναι από τα πιο νόστιμα θαλασσινά. Σε συνδυασμό με τη ρετσίνα γίνονται ένα εκπληκτικός μεζές. Αν θέλετε, μπορείτε να τα συνοδέψετε με ένα χιονάτο ριζάκι και θα έχετε ένα εύκολο φαγητό για όλη την οικογένεια.



Subscribe