Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

: 2
: 35 min
: 30 min

Ένα κριθαρότο με κολοκύθα μπορεί να γίνει το comfort φαγάκι που θα σας ζεστάνει την καρδιά. Με την προσθήκη της φέτας θα δώσετε την ένταση που χρειάζεται.

Υλικά
  • 250 γρ. μέτριο κριθαράκι ΗΛΙΟΣ
  • 500 γρ. κολοκύθα (καθαρό βάρος), κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 200 γρ. κολοκύθα, τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη
  • 850-900 ml ζωμό κότας ή λαχανικών
  • 1 κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
  • 80 ml ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το ψήσιμο
  • 2 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα, γλυκιά
  • 100-150 γρ. φέτα μαλακή, θρυμματισμένη
  • 4 - 5 κλαράκια ψιλοκομμένος μαϊντανός (τα φύλλα)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου και απλώνω εκεί τους κύβους κολοκύθας. Ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω με 1 κουταλάκι κύμινο. Ψήνω την κολοκύθα για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
  • Βήμα 2 Για το κριθαρότο: Σε ένα μεγάλο γουόκ ρίχνω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το τριμμένο κρεμμύδι και την τριμμένη κολοκύθα, το υπόλοιπο κύμινο και την πάπρικα και σοτάρω για 3-4 λεπτά. Προσθέτω πασπαλιστά το κριθαράκι και σοτάρω ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσει ελαφρά το κριθαράκι. Ξεκινάω να ρίχνω το ζωμό με την τεχνική του ριζότο και προσθέτω ζωμό μόνο όταν απορροφήσει την προηγούμενη δόση. Αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει για 30 λεπτά περίπου.
  • Βήμα 3 Αποσύρω το γουόκ από τη φωτιά, διορθώνω το αλατοπίπερο και προσθέτω τους μισούς κύβους κολοκύθας και τη μισή φέτα. Ανακατεύω απαλά και σερβίρω στα πιάτα.
  • Βήμα 4 Μοιράζω τους υπόλοιπους κύβους, πασπαλίζω με την υπόλοιπη φέτα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΡΕΒΙΘΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΦΙΝΟΚΙΟ

ΡΕΒΙΘΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΦΙΝΟΚΙΟ

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Τα ρεβίθια αποτελούν ιδανική επιλογή για τη vegan διατροφή καθώς είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, φολικό οξύ και μαγγάνιο. Αποτελούν πηγή σιδήρου ενώ παράλληλα θωρακίζουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

ΤΣΟΥΚΝΙΔΟΠΙΤΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΣΕ ΡΟΛΟ

ΤΣΟΥΚΝΙΔΟΠΙΤΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΣΕ ΡΟΛΟ

Η τσουκνίδα, για πολλούς είναι ένα ζιζάνιο, για αυτούς όμως που ξέρουν, είναι ένα από τα πιο θρεπτικά και θεραπευτικά φυτά που συναντάμε στην Ελληνική ύπαιθρο.



Subscribe