destination taste!

ΚΡΕΜΑ ΛΑΪΜ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ & ΑΒΟΚΑΝΤΟ

ΚΡΕΜΑ ΛΑΪΜ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ & ΑΒΟΚΑΝΤΟ

ΚΡΕΜΑ ΛΑΪΜ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ & ΑΒΟΚΑΝΤΟ

: 4
: 10 min

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Φανταστική πρόταση για γλυκό, πλούσιο σε θρεπτική αξία! Οι μπανάνες μπορούν να συμβάλουν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, λόγω της αυξημένης περιεκτικότητάς τους σε κάλιο. Επίσης, είναι σημαντικές για την πρόληψη του άσθματος, διάφορων μορφών καρκίνου, των καρδιαγγειακών νοσημάτων και του σακχαρώδους διαβήτη 2. Εξίσου σημαντικές είναι και για την προστασία της πεπτικής υγείας, αλλά και για καλύτερη μνήμη και ψυχική διάθεση. Παράλληλα, το αβοκάντο είναι πλούσιο σε ωφέλιμα λιπαρά και έχει αποδειχθεί πως αυξάνει την καλή χοληστερόλη και βοηθά στην ρύθμιση των επιπέδων των τριγλυκεριδίων. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, μαγνήσιο, κάλιο, βιταμίνες Β, Ε, Κ, ψευδάργυρο και σίδηρο και παράλληλα προσφέρει ισχυρά αντιφλεγμονώδη οφέλη. Η καρύδα που περιλαμβάνεται στη συνταγή, αποτελεί πλούσια πηγή φυτικών ινών, βιταμινών (C, E, B), ιχνοστοιχείων (χαλκός, ασβέστιο, μαγγάνιο, μαγνήσιο και ψευδάργυρος), πρωτεϊνών αλλά και υγιών λιπαρών. Παρόν τέλος και το ασβέστιο από το στραγγιστό γιαούρτι, για απόλυτα υγιή οστά. Ποιος λοιπόν είπε ότι τα γευστικά γλυκά δεν μπορούν να παρουσιάζουν ταυτόχρονα και υψηλή διατροφική αξία!

Υλικά
  • 2 μεγάλες μπανάνες
  • 2 ώριμα αβοκάντο
  • 400 γρ. κρέμα καρύδας
  • 120 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • 2 λάιμ, βιολογικά ακέρωτα
  • 3 κουτ. καρύδα αποξηραμένη και ψημένη στο γκριλ για 2-3 λεπτά
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Καθαρίζω τις μπανάνες και τα αβοκάντο, τα κόβω σε κομμάτια και τα βάζω σε ένα μπολ. Ξύνω τα λάιμ και κρατάω το ξύσμα στην άκρη. Κόβω το 1 λάιμ και στύβω το χυμό του επάνω στα φρούτα. Αδειάζω τα φρούτα με το χυμό στο μπλέντερ και προσθέτω, το ξύσμα, το πετιμέζι, την κρέμα καρύδας και το γιαούρτι. Πολτοποιώ για 3-4 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα.
  • Βήμα 2 Μοιράζω την κρέμα σε ατομικά μπολ και πασπαλίζω με το ξύσμα λάιμ.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ: Ντίνα Νικολάου
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ: Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης
Η έκδοση αυτού του βιβλίου πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των δράσεων ενημέρωσης για το σημαντικό ρόλο της διατροφής στην Πολλαπλή Σκλήρυνση με την ευγενική χορηγία της ROCHE HELLAS.
ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ


Related Posts

ΑΥΓΟΦΕΤΕΣ ΤΣΟΥΡΕΚΙΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΑΥΓΟΦΕΤΕΣ ΤΣΟΥΡΕΚΙΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Αν τα τσουρέκια έχουν αρχίσει να μπαγιατεύουν, δεν τα πετάμε. Φτιάχνουμε χορταστικές αυγόφετες με πλούσια σαντιγί και φρέσκιες φράουλες. Το τέλειο πρωϊνό ή ένα γλυκό σνακ για τα παιδιά!

ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ ΤΑ ΚΑΡΟΤΑ

ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ ΤΑ ΚΑΡΟΤΑ

Όλοι το ξέρουμε πως τα καρότα είναι ένα λαχανικό που το τρώνε μικροί και μεγάλοι. Έχουν αυτό το ιδιαίτερο χρώμα, μια γλυκιά γεύση, και υπάρχουν πολλοί τρόποι να τα μαγειρέψετε και να τα προτιμάτε εφόσον είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και καροτίνη. Από τον Απρίλιο […]



Subscribe