destination taste!

ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΕ

ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΕ

ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΕ

: 6-8
: 30 min
: 1 hr

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Μια γλυκιά συνταγή για κρέμα καραμελέ από την Ντίνα Νικολάου για το τέλος της εβδομάδας. Τα ολόκληρα αυγά περιέχουν περίπου 72 θερμίδες, 6 γραμμάρια πρωτεΐνης, 5 γραμμάρια λίπους και σχεδόν καθόλου υδατάνθρακες ενώ οι κρόκοι περιλαμβάνουν την πλειοψηφία των μικροθρεπτικών συστατικών που βρίσκονται στα αυγά, στα οποία συμπεριλαμβάνονται η βιταμίνη Α, η βιταμίνη D, η βιταμίνη Κ, η βιταμίνη Β, το σελήνιο, ο σίδηρος, ο ψευδάργυρος, και ο φώσφορος. Το γάλα και η κρέμα γάλακτος, όντας γαλακτοκομικά προϊόντα, είναι πλούσια σε ασβέστιο, φώσφορο, βιταμίνη Α, D και σε ένα μείγμα πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας. Τόσο το ασβέστιο, όσο και η βιταμίνη D που παρέχονται πλουσιοπάροχα μέσω της συγκεκριμένης πρότασης και συμμετέχουν σε ένα διατροφικό «πάρτι» υψηλής θρεπτικής αξίας. Και τα δύο αυτά θρεπτικά συστατικά σχετίζονται κατά πρώτο λόγο με την υψηλή προστασία των οστών και βέβαια με την εύρυθμη λειτουργία του αμυντικού συστήματος.

Υλικά
  • 500 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla
  • 500 ml φρέσκο γάλα
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 150 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 λοβός φυσικής βανίλιας
  • Για την καραμέλα
  • 60 γρ. νερό
  • 240 γρ. ζάχαρη
  • 70 γρ. γλυκόζη
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για την καραμέλα: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και το νερό. Βάζω το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αφήνω να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσει. Αποσύρω από τη φωτιά και μοιράζω την καραμέλα σε 6-8 ατομικά φορμάκια.
  • Βήμα 2 Για την κρέμα: Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C με αέρα. Bάζω στον κάδο του μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη και τους κρόκους. Χαράζω τον λοβό της βανίλιας και ρίχνω στον κάδο και τα σποράκια. Χτυπάω τα υλικά με το σύρμα μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτω το γάλα και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενωθούν. Αφήνω την κρέμα να σταθεί για 15 λεπτά και με ένα κουτάλι, αφαιρώ τον αφρό που έχει σχηματιστεί στην επιφάνεια.
  • Βήμα 3 Μοιράζω την κρέμα στα φορμάκια με την καραμέλα και τα τοποθετώ σε ένα μεγάλο ταψί. Γεμίζω το ταψί με νερό μέχρι τη μέση και ψήνω στο φούρνο για 1 ώρα.
  • Βήμα 4 Βγάζω τα φορμάκια από το ταψί και τα αφήνω να κρυώσουν. Με ένα μαχαίρι ξεκολλάω την κρέμα από τη φόρμα και αναποδογυρίζω στα πιάτα. Σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ… Η ΜΥΡΩΔΑΤΗ ΜΠΑΛΙΤΣΑ

ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ… Η ΜΥΡΩΔΑΤΗ ΜΠΑΛΙΤΣΑ

Η ευωδιά του φρεσκοτριμμένου μοσχοκάρυδου δεν συγκρίνεται με κανένα μπαχαρικό. Είναι «ζεστό», φίνο και ντελικάτο, με πιπεράτη και γλυκιά μυρωδιά που χαρακτηρίζει κάθε συνταγή που θα το χρησιμοποιήσουμε. Αγορά & συντήρηση • Το αγοράζω πάντοτε ολόκληρο και ποτέ τριμμένο γιατί η φίνα ευωδιά του χάνεται […]

ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ ΣΚΟΡΔΑΤΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ ΣΚΟΡΔΑΤΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

Οι ψητές γλυκοπατάτες γίνονται το τέλειο συνοδευτικό για ψητά κρέατα ή πουλερικά. Αν θέλετε, μπορείτε να αφαιρέσετε τη φλούδα τους και να τις πολτοποιήσετε σε ένα κρεμώδη και πικάντικο πουρέ.