ΚΡΑΚΕΛΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ
Μπισκότα κολοκύθας που γίνονται πάρα πολύ γρήγορα και με απλά κι αγαπημένα υλικά.
Υλικά
- 115 γρ. αγελαδινό βούτυρο αλατισμένο
- 115 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 115 γρ. ζάχαρη καστανή
- 1 μεγάλο αυγό
- 120 γρ. κολοκύθα, βρασμένη
- 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
- ½ κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
- ½ κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλια
- ½ κουτ. γλυκού αλάτι
- Για την επιφάνεια
- 60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 60 γρ ζάχαρη άχνη
Διαδικασία
- Βήμα 1 Βάζω την κρύα κολοκύθα στον μύλο των λαχανικών και την κάνω πουρέ. Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180°C με αέρα και στρώνω με αντικολλητικό χαρτί 2 λαμαρίνες του φούρνου.
- Βήμα 2 Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής το αλατισμένο βούτυρο και τις ζάχαρες και χτυπάω με το φτερό μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτω το αυγό, την βανίλια και τον πουρέ κολοκύθα και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
- Βήμα 3 Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζω το αλεύρι, την κανέλα, την σόδα και το αλάτι. Σταματάω την κουζινομηχανή και προσθέτω τα στεγνά υλικά. Ανακατεύω με μια μαρίζ μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία ζύμη.
- Βήμα 4 Σε 2 μικρά μπολάκια βάζω ξεχωριστά τις ζάχαρες (κρυσταλλική και άχνη) που έχω για την επιφάνεια.
- Βήμα 5 Παίρνω μικρές δόσεις ζύμης και πλάθω 24 μπαλάκια. Τα «περνάω» πρώτα από την κρυσταλλική ζάχαρη και στη συνέχεια από την άχνη. Τα πιέζω λίγο για να πλατύνουν ελαφρά και τα τοποθετώ στις λαμαρίνες.
- Βήμα 6 Ψήνω τα μπισκότα για 11 λεπτά περίπου ή μέχρι να δημιουργηθούν «ρωγμές» στην επιφάνειά τους και να στεγνώσουν στις άκρες. Διατηρούνται σε δοχείο μέχρι και 7 ημέρες.