Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΡΑΚΕΛΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ

ΚΡΑΚΕΛΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ

ΚΡΑΚΕΛΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ

: 24
: 20 min
: 11 min

Μπισκότα κολοκύθας που γίνονται πάρα πολύ γρήγορα και με απλά κι αγαπημένα υλικά.

Υλικά
  • 115 γρ. αγελαδινό βούτυρο αλατισμένο
  • 115 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 115 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 120 γρ. κολοκύθα, βρασμένη
  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλια
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • Για την επιφάνεια
  • 60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 60 γρ ζάχαρη άχνη
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάζω την κρύα κολοκύθα στον μύλο των λαχανικών και την κάνω πουρέ. Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180°C με αέρα και στρώνω με αντικολλητικό χαρτί 2 λαμαρίνες του φούρνου.
  • Βήμα 2 Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής το αλατισμένο βούτυρο και τις ζάχαρες και χτυπάω με το φτερό μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτω το αυγό, την βανίλια και τον πουρέ κολοκύθα και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
  • Βήμα 3 Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζω το αλεύρι, την κανέλα, την σόδα και το αλάτι. Σταματάω την κουζινομηχανή και προσθέτω τα στεγνά υλικά. Ανακατεύω με μια μαρίζ μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία ζύμη.
  • Βήμα 4 Σε 2 μικρά μπολάκια βάζω ξεχωριστά τις ζάχαρες (κρυσταλλική και άχνη) που έχω για την επιφάνεια.
  • Βήμα 5 Παίρνω μικρές δόσεις ζύμης και πλάθω 24 μπαλάκια. Τα «περνάω» πρώτα από την κρυσταλλική ζάχαρη και στη συνέχεια από την άχνη. Τα πιέζω λίγο για να πλατύνουν ελαφρά και τα τοποθετώ στις λαμαρίνες.
  • Βήμα 6 Ψήνω τα μπισκότα για 11 λεπτά περίπου ή μέχρι να δημιουργηθούν «ρωγμές» στην επιφάνειά τους και να στεγνώσουν στις άκρες. Διατηρούνται σε δοχείο μέχρι και 7 ημέρες.

Related Posts

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΡΑΣΑ, ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΡΑΣΑ, ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

Dr. Δημήτρης Γρηγοράκης: Μεσογειακή, γευστική και ζεστή συνταγή για μια παγωμένη χειμωνιάτικη οικογενειακή Κυριακή. Η συγκεκριμένη πρόταση είναι υψηλής διατροφικής αξίας και χαμηλού θερμιδικού φορτίου. Ο συνδυασμός του ντοματοχυμού με το πράσο, το κρεμμυδάκι και το σκόρδο αφήνουν μια μοναδική γεύση στον ουρανίσκο άκρως απολαυστική.

ΛΑΖΑΝΑΚΙ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΜΠΟΛΟΝΕΖ ΚΡΕΑΤΟΣ

ΛΑΖΑΝΑΚΙ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΜΠΟΛΟΝΕΖ ΚΡΕΑΤΟΣ

Η μπολονέζ είναι μια πλούσια σάλτσα της ιταλικής κουζίνας, ιδιαίτερα αγαπητή από τους Έλληνες. Εγώ σας προτείνω να αντικαταστήσετε τον κλασσικό κιμά, με ψιλοκομμένο χτένι που την κάνει ακόμη πιο χορταστική και νόστιμη.



Subscribe