destination taste!

ΚΟΧΥΛΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΡΑΓΟΥ

ΚΟΧΥΛΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΡΑΓΟΥ

ΚΟΧΥΛΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΡΑΓΟΥ

: 4
: 40 min
: 20 min

Ένα comfort φαγάκι που μπορεί να φαίνεται δύσκολο, αλλά σας διαβεβαιώ ότι είναι πολύ, πολύ εύκολο. Σίγουρα φαίνεται εντυπωσιακό και θα το λατρέψετε. Αν δεν έχετε χρόνο να ψιλοκόψετε το μοσχαράκι μπορείτε να αγοράσετε κιμά, αλλά δεν θα είναι το ίδιο!

Υλικά
  • 500 γρ. μοσχαράκι από σπάλα, ψιλοκομμένο σε μικρούς κυβους
  • 400 γρ. μεγάλες κοχύλες
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα, καπνιστή
  • 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο, γλυκό
  • 1 κουτ. γλυκού βασιλικό, ξερό
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη καστανή
  • 400 γρ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας
  • 250 ml ζωμό κότας
  • 150 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε μια χαμηλή κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω το μοσχαράκι και σοτάρω σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να αποβάλλει τα υγρά τους και να εξατμιστούν. Προσθέτω το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο και συνεχίζω το σοτάρισμα για 3 λεπτά ακόμη.
  • Βήμα 2 Πασπαλίζω με τα μυρωδικά, την πάπρικα, το μπούκοβο, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτω τη σάλτσα ντομάτας, τον ζωμό κότας, ανακατεύω και μαγειρεύω σε δυνατή φωτιά για 15 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει με τη σάλτσα του. Αποσύρω από τη φωτιά και το αφήνω να γίνει χλιαρό. Προσθέτω τη μοτσαρέλα και ανακατεύω.
  • Βήμα 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό βράζω τις κοχύλες al dente. Τις σουρώνω και τις στρώνω στριμωχτά, με το άνοιγμα προς τα πάνω σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
  • Βήμα 4 Με ένα κουταλάκι, γεμίζω τις κοχύλες με το μοσχαράκι χωρίς να ανησυχώ αν πέφτει και λίγη έξω από τα ζυμαρικά. Πασπαλίζω με την γραβιέρα και ψήνω στο φούρνο για 20 λεπτά. Σερβίρω το φαγάκι αμέσως.

Related Posts

ΤΑΡΤΙΝΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΝΘΟΤΥΡΟΥ, ΦΡΕΣΚΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

ΤΑΡΤΙΝΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΝΘΟΤΥΡΟΥ, ΦΡΕΣΚΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

Γρήγορες ταρτίνες, τέλειες για πρωινό ή brunch. Μπορείτε την κρέμα ανθότυρου να την προετοιμάσετε από την προηγούμενη μέρα και να την διατηρήσετε στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα τις σερβίρετε.

ΠΙΤΑ ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ

ΠΙΤΑ ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ

Φαγάκι σούπερ με πουρέ πατάτας, σπανάκι και τυριά. Είναι πολύ χορταστικό και εντυπωσιακό. Μπορείτε να το σερβίρετε και σε επίσημο τραπέζι αλλά και σαν κυριακάτικο γεύμα.