destination taste!

ΚΟΧΥΛΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ

ΚΟΧΥΛΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ

ΚΟΧΥΛΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ

: 4
: 40 min
: 25 min

Οι κοχύλες είναι εύκολα ζυμαρικά για γέμισμα. Η κρέμα κολοκύθας έχει πλούσια θρεπτική αξία και περιέχει πολυάριθμα μικροθρεπτικά συστατικά.

Υλικά
  • 1 πακέτο μεγάλες κοχύλες (32-35 κομμάτια)
  • 60 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak
  • Για τη γέμιση
  • 1 κιλό κολοκύθα (ζυγισμένη ακαθάριστη), από την οποία θα αφαιρέσετε τη φλούδα, τις ίνες και τα σπόρια και θα κόψετε την ψίχα σε μέτρια κομμάτια
  • 1.000 ml ζωμό κότας
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελάχιστο τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • λίγη κανέλα σε σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 50 γρ. τριμμένη φρυγανιά
  • 1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
  • 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα, Arla
  • 100 γρ. μίγμα τυριών Pasta & Gratinar, Arla
  • ½ ματσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • Για την επιφάνεια
  • 50 γρ. μίγμα τυριών Pasta & Gratinar, Arla
  • 50 γρ. καρύδια, χοντροσπασμένα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τη γέμιση: Βάζω τον ζωμό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και μόλις αρχίσει ο βρασμός, προσθέτω τα κομμάτια της κολοκύθας και τα βράζω για 30 – 40 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν. Βγάζω τα κομμάτια με τρυπητή κουτάλα, τα πολτοποιώ στο μπλέντερ και αφήνω τον πολτό κατά μέρος.
  • Βήμα 2 Καθαρίζω και σκουπίζω καλά την κατσαρόλα, την ξαναβάζω σε μέτρια φωτιά και ζεσταίνω εκεί το μισό βούτυρο. Σοτάρω τα κρεμμύδια για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνω αλάτι, πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο, λίγη κανέλα και τη ζάχαρη και ανακατεύω για 1 λεπτό, μέχρι τα μπαχαρικά να σκορπίσουν το άρωμά τους. Προσθέτω τον πολτό κολοκύθας και μαγειρεύω για άλλα 3 – 4 λεπτά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι το μείγμα να στεγνώσει από τα πολλά υγρά. Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω την τριμμένη φρυγανιά, το αυγό, το τυρί κρέμα, το μείγμα τυριών και το σχοινόπρασο και ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 3 Για τις κοχύλες: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζω τις κοχύλες al dente. Τις σουρώνω και τις επαναφέρω στην κατσαρόλα. Ρίχνω το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 4 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνω ένα μέτριο, βαθύ πυρίμαχο μέτριο ταψί και στρώνω τις κοχύλες σε μονή σειρά με το άνοιγμα προς τα πάνω. Με ένα κουταλάκι τις γεμίζω καλά με το μείγμα και πασπαλίζω με τα καρύδια και το μείγμα τυριών. Λιώνω το υπόλοιπο βούτυρο, ραντίζω τις κοχύλες και ψήνω στο φούρνο για 20-25 λεπτά. Σερβίρω το φαγητό χλιαρό.

Related Posts

CUPCAKES ΒΑΝΙΛΙΑ

CUPCAKES ΒΑΝΙΛΙΑ

Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε 2-3 μπισκότα χοντροσπασμένα μέσα στη ζύμη. Προτιμήστε να είναι σοκολατένια για να υπάρχει μια ωραία χρωματική αντίθεση.

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΑΦΡΑΤΗ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ, ΦΡΕΣΚΑ ΜΥΡΤΙΛΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΥΡΤΙΛΟ

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΑΦΡΑΤΗ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ, ΦΡΕΣΚΑ ΜΥΡΤΙΛΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΥΡΤΙΛΟ

Μοναδική τούρτα που κυριαρχούν τα μύρτιλα και στη ζύμη αλλά και στο στόλισμα. Η αφράτη κρέμα τυριού κάνει ακόμα πιο πλούσια την γεύση και την υφή της.