Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ ΚΑΙ CRANBERRIES

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ ΚΑΙ CRANBERRIES

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ ΚΑΙ CRANBERRIES

: 30-40 κομμάτια
: 40 min
: 20 min

Το μυστικό για τους πιο αφράτους κουραμπιέδες είναι το καλό χτύπημα του βουτύρου με τη ζάχαρη. Πριν τους «ζαχαρώσετε» θα πρέπει να έχουν κρυώσει εντελώς. Αν είναι χλιαροί, η ζάχαρη θα «νοτίσει» από τους ελάχιστους ατμούς και θα χάσει την ωραία, αφράτη όψη της.

Υλικά
  • 500 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 125 γρ. ζάχαρη άχνη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού κονιάκ
  • 1 κουτάκι σκόνη βανίλιας
  • 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, καλά κοσκινισμένο
  • 150 γρ. φιστίκια Αιγίνης, καβουρδισμένα για μερικά λεπτά στο γκριλ, μέχρι να ροδίσουν, και στη συνέχεια χονδροσπασμένα
  • 80 γρ. κράνμπερις αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
  • άφθονη ζάχαρη άχνη, για την επικάλυψη
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προσαρμόζω στο μίξερ πάγκου το εξάρτημα «φτερό» και χτυπάω το βούτυρο και τη μετρημένη ζάχαρη άχνη πολύ καλά, για 15 – 20 λεπτά (ανάλογα με την ισχύ του μίξερ), μέχρι να φτιάξω ένα πολύ αφράτο και λείο μείγμα. Αρχικά χτυπάω σε χαμηλή ταχύτητα και, σταδιακά, την αυξάνω, μέχρι τη μέτρια προς δυνατή ισχύ.
  • Βήμα 2 Προσθέτω το κονιάκ και τη βανίλια και χτυπάω για λίγο ακόμα, μέχρι να ενωθούν καλά στο μείγμα.
  • Βήμα 3 Αλλάξω εξάρτημα στο μίξερ και προσαρμόζω τον «γάντζο», ειδικό για ζύμες. Ρίχνω σταδιακά το αλεύρι και συνεχίζω να χτυπάω αρχικά σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να φτιάξω μια ζύμη μαλακή, εύπλαστη και αρκετά αφράτη.
  • Βήμα 4 Τέλος, ρίχνω τα φιστίκια και τα κράνμπερις και χτυπάω για λίγο ακόμα, μέχρι να σκορπίσουν ομοιόμορφα στη ζύμη.
  • Βήμα 5 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Στρώνω με λαδόκολλες δύο μεγάλα και ρηχά ταψιά ή τις λαμαρίνες του φούρνου. Πλάθω με το μείγμα κουραμπιέδες στο κλασικό σχήμα ή σε άλλο σχήμα της αρεσκείας μου και στους αραδιάζω στα δύο ταψιά. Τους ψήνω για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν απαλά.
  • Βήμα 6 Τους αφήνω να κρυώσουν καλά.
  • Βήμα 7 Στη συνέχεια τους βουτάω σε δόσεις, σε ένα μπολ με μπόλικη άχνη, μέχρι να καλυφθούν καλά.

Related Posts

ΜΑΚΑΡΟΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΔΕΝΤΡΑΚΙΑ

ΜΑΚΑΡΟΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΔΕΝΤΡΑΚΙΑ

Είναι λίγο μπελαλίδικο αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο για να το παρουσιάσετε στο γιορτινό, χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Αν δεν έχετε χρόνο, μπορείτε να φτιάξετε τα μακαρόν λίγες μέρες νωρίτερα, να τα διατηρήσετε σε μεταλλικό κουτί, μακριά από υγρασία και να τα συναρμολογήσετε λίγες ώρες πριν το τραπέζι.

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΙ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΙ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

Αναζητήστε ένα καλής ποιότητας κακάο χωρίς ζάχαρη. Το σωστό κακάο θα δώσει σοκολατένια γεύση στους κουραμπιέδες και ωραίο, σκούρο χρώμα.



Subscribe