destination taste!

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΙ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΙ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΙ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

: 40-50
: 40 min
: 20 min

Αναζητήστε ένα καλής ποιότητας κακάο χωρίς ζάχαρη. Το σωστό κακάο θα δώσει σοκολατένια γεύση στους κουραμπιέδες και ωραίο, σκούρο χρώμα.

Υλικά
  • 550 γρ. αγελαδινό βούτυρο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 180 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 120 ml κονιάκ
  • 1 κουτάκι σκόνη βανίλιας
  • 700-750 γρ. αλεύρι μαλακό ή για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. κακάο, άγλυκο
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 200 γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα για μερικά λεπτά στο γκριλ, μέχρι να ροδίσουν, και στη συνέχεια χονδροσπασμένα
  • 1 κουτ. σούπας εκχύλισμα αμυγδάλου (θα το βρείτε στο σούπερ μάρκετ στο ράφι με τις βανίλιες και τα αρώματα ζαχαροπλαστικής)
  • άφθονη ζάχαρη άχνη, για την επικάλυψη
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Κοσκινίζω μαζί τα 700 γρ. αλεύρι (τα υπόλοιπα 50 γρ. τα συμπληρώνω σε περίπτωση που χρειαστούν), το κακάο και το μπέικιν πάουντερ. Προσαρμόζω στο μίξερ πάγκου το εξάρτημα «φτερό» και χτυπάω το βούτυρο και τη μετρημένη ζάχαρη άχνη πολύ καλά, για 15 – 20 λεπτά (ανάλογα με την ισχύ του μίξερ), μέχρι να φτιάξω ένα πολύ αφράτο και λείο μείγμα. Αρχικά χτυπάω σε χαμηλή ταχύτητα και, σταδιακά, την αυξάνω, μέχρι τη μέτρια προς δυνατή ισχύ.
  • Βήμα 2 Προσθέτω το κονιάκ, τη σκόνη βανίλιας, το εκχύλισμα αμυγδάλου και χτυπάω για λίγο ακόμα, μέχρι να ενωθούν καλά στο μείγμα.
  • Βήμα 3 Αλλάξω εξάρτημα στο μίξερ και προσαρμόζω τον «γάντζο», ειδικό για ζύμες. Ρίχνω σταδιακά τα στεγνά υλικά και συνεχίζω να χτυπάω αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα και στη συνέχεια σε μεγαλύτερη, μέχρι να φτιάξω μια ζύμη μαλακή, εύπλαστη και αρκετά αφράτη.
  • Βήμα 4 Τέλος, ρίχνω τα αμύγδαλα και χτυπάω για λίγο ακόμα, μέχρι να σκορπίσουν ομοιόμορφα στη ζύμη.
  • Βήμα 5 Τη μεταφέρω σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνω για 1 – 2 λεπτά.
  • Βήμα 6 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Στρώνω με λαδόκολλες δύο μεγάλα και ρηχά ταψιά ή τις λαμαρίνες του φούρνου. Πλάθω με το μείγμα κουραμπιέδες στρογγυλούς (ή κόβω με κουπάτ) και στους αραδιάζω στα δύο ταψιά. Τους ψήνω για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν απαλά.
  • Βήμα 7 Τους αφήνω να κρυώσουν και τους πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη μέχρι να καλυφθούν καλά. Προσοχή! Δεν τους βάζω στην άχνη όσο είναι ζεστοί γιατί η άχνη θα λασπώσει επάνω τους.

Related Posts

PARIS-BREST ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΠΟ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

PARIS-BREST ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΠΟ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

Πανέμορφο στεφάνι με κρέμα από καραμελωμένα φουντούκια, για να κλέψετε τις εντυπώσεις στο πασχαλινό τραπέζι. Η ζύμη είναι πολύ εύκολη αλλά χρειάζεται προσοχή στο ψήσιμο αφού διαφοροποιείται σε 3 θερμοκρασίες.

ΣΕΦΤΑΛΙΕΣ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΑΝΤΙΝΑΧΤΕΣ

ΣΕΦΤΑΛΙΕΣ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΑΝΤΙΝΑΧΤΕΣ

Οι σεφταλιές είναι ένα παραδοσιακό έδεσμα της Κύπρου που μεγάλο ρόλο παίζει η μπόλια που είναι τυλιγμένες, γιατί τις κρατάει ζουμερές δίνοντας μοναδική γεύση. Οι αντιναχτές πατατούλες είναι το τέλειο συνοδευτικό τους.



Subscribe