Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ

κουλουράκια κανέλας

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ

: 30 κουλούρια
: 30 min
: 20 min

Είναι απίθανα κρατσανιστά και ευωδιάζουν κανέλα! Ποιος μπορεί να τους αντισταθεί;

Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα (σκόνη), την κανέλα, το γαρίφαλο και το μοσχοκάρυδο, μέχρι να αναμειχθούν καλά.
  • Βήμα 2 Σε άλλο μπολ χτυπάω με το μίξερ τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το ανθρακούχο νερό, το κονιάκ, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, μέχρι να φτιάξω ένα λείο και ενιαίο μείγμα. Αδειάζω αυτό το μείγμα στο μπολ με τα στεγνά υλικά και ανακατεύω με κυκλικές κινήσεις, αρχικά με μια ξύλινη κουτάλα και στη συνέχεια με τα χέρια, μέχρι να φτιάξω μια εύπλαστη και σχετικά σφικτή ζύμη. Αν χρειαστεί, προσθέτω κι άλλο αλεύρι.
  • Βήμα 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Σε ένα ρηχό πιάτο ανακατεύω τη ζάχαρη και την κανέλα για το πασπάλισμα.
  • Βήμα 4 Πλάθω κουλουράκια στρογγυλά ή σε κοτσιδάκια ή απλώνω τη ζύμη με τον πλάστη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και την κόβω με κουπ πατ σε διάφορα σχήματα. «Βουτάω» τα κουλουράκια στο μείγμα ζάχαρης-κανέλας και τα αραδιάζω σε λαμαρίνες φούρνου (ή σε ρηχά ταψιά), στρωμένες με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα ψήνω για 15 – 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς και να γίνουν τραγανά.

Related Posts

ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΜΑΛΑΚΑ

ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΜΑΛΑΚΑ

Το μυστικό για μαλακά μουστοκούλουρα είναι να μην στεγνώσουν στο ψήσιμο είναι να σκεπάσουμε το ταψί (ή τη λαμαρίνα) που θα τα ψήσουμε με ένα άλλο ταψί, προσέχοντας το ταψί αυτό να μην ακουμπά στα κουλούρια.

ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

Για να φτιάξετε πετιμέζι, ακολουθήστε τις οδηγίες στο «Πώς φτιάχνω σπιτικό πετιμέζι». Θα εκπλαγείτε με το πόσο εύκολα φτιάχνεται στο σπίτι!



Subscribe