ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Ιδανική σούπα για τις κρύες μέρες του χειμώνα, και πολύ καλό «φάρμακο» για το κρύωμα.
Υλικά
- 1 κοτόπουλο ολόκληρο μικρό, περίπου 1 κιλό
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 πράσο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
- ½ πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε κυβάκια
- 2 καρότα, κομμένα σε κυβάκια
- 2 κλωναράκια σέλερι, κομμένα σε φετάκια
- 1 κρεμμύδι, κομμένες σε φέτες
- 4 - 5 κουτ. σούπας τραχανά γλυκό
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
- 1 δαφνόφυλλο
- 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ, φρεσκοτριμμένο
- 3 κόκκους κέρδου
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
- Βήμα 1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω το κοτόπουλο και γεμίζω με νερό μέχρι να το σκεπάζει. Προσθέτω τη δάφνη και τους κόκκους κέδρου και αφήνω το κοτόπουλο να βράσει για 30 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά βγάζω το κοτόπουλο και κρατάω το ζωμό. Το ξεκοκαλίζω και κρατάω μόνο το καθαρό κρέας.
- Βήμα 2 Σε μια δεύτερη κατσαρόλα ρίχνω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Προσθέτω όλα τα λαχανικά και σοτάρω μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτω το ζωμό που έχω κρατήσει από το βρασμό του κοτόπουλου και μόλις πάρει βράση, ρίχνω τον τραχανά.
- Βήμα 3 Αλατοπιπερώνω και αφήνω τη σούπα να βράσει για 20 με 25 λεπτά περίπου. Προσθέτω το ψαχνό του κοτόπουλου και αφήνω τη σούπα να βράσει για άλλα 5-6 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά και σερβίρω τη σούπα αμέσως.