Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

: 4 - 6
: 15 min
: 1 hr 15 min

Λατρεύω το ταχίνι στις σάλτσες τις αλμυρές, εδώ με το χυμό λεμονιού και τη γλυκιά πάπρικα δημιουργεί μια τραγανή κρούστα στο κοτόπουλο και μια μελωμένη γεύση στις πιπεριές που θα σας κερδίσει. Θα γίνει ένα από τα αγαπημένα σας Κυριακάτικα φαγάκια!!!

Υλικά
  • 1 κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής βάρους από 1 κιλό έως 1200 γρ.
  • 3 κόκκινες πιπεριές, πλυμένες και κομμένες σε μακριά μπαστουνάκια
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ντομάτες κονσέρβας, μαζί με το χυμό τους, ψιλοκομμένες ή 2 φρέσκιες, ώριμες ντομάτες κομμένες σε φέτες
  • 1 κουτ. της σούπας ρίγανη αποξηραμένη
  • 1 κουτ. της σούπας νιφάδες πάπρικας ή 1 κουτ. του γλυκού πάπρικα γλυκιά σε σκόνη
  • 8 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. της σούπας ταχίνι
  • το χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Πλένω και σκουπίζω καλά το κοτόπουλο. Σε ένα μπολ ανακατεύω το ταχίνι, το χυμό λεμονιού και 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο. Με το μίγμα αυτό αλείφω καλά το κοτόπουλο μέσα και έξω. Πασπαλίζω με αλάτι, πιπέρι, τη μισή ρίγανη και τη μισή πάπρικα.
  • Βήμα 2 Σε ένα βαθύ ταψί φούρνου ή σε γάστρα απλώνω τις κομμένες πιπεριές, τα κρεμμύδια, την ντομάτα, πασπαλίζω με την υπόλοιπη πάπρικα και νοστιμίζω με αλατοπίπερο. Περιχύνω με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και 1 φλιτζάνι νερό και τοποθετώ το κοτόπουλο επάνω στις πιπεριές. Ψήνω για 1 ώρα και 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C.


Related Posts

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΑ ΜΑΡΟΚΟΥ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΑ ΜΑΡΟΚΟΥ

Ένα κυριακάτικο και χορταστικό φαγάκι με αρώματα Μαρόκου. Το ρας ελ Χανούτ είναι από τα αγαπημένα μου μείγματα μπαχαρικών που ανακάλυψα στα ταξίδια μου στη Βόρεια Αφρική. Αναζητήστε το στα μεγάλα μπαχαράδικα!

ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΕ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ

ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΕ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ

Ποιος δεν έχει αδυναμία στα τραγανά και χρυσορόδινα τηγανητά μπαστουνάκια κοτόπουλου που τρώγονται με το χέρι; Οταν μάλιστα είναι παναρισμένα με σπιτικά υλικά εγγυημένης ποιότητας…



Subscribe