Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, ΜΕ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΜΗΛΑ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, ΜΕ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΜΗΛΑ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

 

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, ΜΕ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΜΗΛΑ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

: 6
: 20 min
: 45 min
           
: 30 min

Ένα κυριακάτικο φαγάκι που απογειώνεται με το πορτοκάλι και τα μήλα. Η μουστάρδα παίζει καθοριστικό ρόλο στη γεύση αφού το κάνει πικάντικο και πεντανόστιμο.

Υλικά
  • 600 γρ. φιλέτο κοτόπουλο από στήθος
  • 600 γρ. φιλέτο κοτόπουλο από μπούτι
  • 1 κιλό μικρές πατατούλες για φούρνο (προτιμήστε βιολογικές), ολόκληρες ή αν δεν βρείτε μικρές, μπορείτε να πάρετε μεγαλύτερες και να τις κόψετε στη μέση
  • 2 μήλα, πλυμένα και κομμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 80 γρ. μουστάρδα Ντιζόν Condito
  • 150 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 3-4 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
  • 3-4 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
  • 3-4 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Πλένω και σκουπίζω καλά τα φιλέτα κοτόπουλου και τα κόβω σε μεγάλους κύβους των 3 εκατοστών.
  • Βήμα 2 Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τους κύβους του κοτόπουλου, τις πατάτες, τα ντοματίνια και τα μήλα. Προσθέτω το χυμό, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και τα μυρωδικά. Ανακατεύω καλά με τα χέρια, σκεπάζω το μπολ με μεμβράνη και το βάζω για τουλάχιστον 30 λεπτά στο ψυγείο, για να μαριναριστούν τα υλικά.
  • Βήμα 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.
  • Βήμα 4 Κόβω 4 μεγάλα κομμάτια γερής λαδόκολλας και μοιράζω τα υλικά. Ραντίζω με 3-4 κουταλιές σούπας από τη μαρινάδα και κλείνω προσεκτικά τις λαδόκολλες σε πακέτα.
  • Βήμα 5 Δένω με σπάγκο και βάζω τα πακέτα στη λαμαρίνα του φούρνου και ψήνω για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τα κρέατα και οι πατάτες. Ο χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος των πατατών.
  • Βήμα 6 Μεταφέρω το κάθε πακέτο σε μεγάλα πιάτα και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΟΙ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΤΗΣ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ

ΟΙ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΤΗΣ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ

Παϊδάκια, μπριζολάκια, παντσέτες, τηγανιές! Να τι μου έρχεται στο νου κάθε φορά που πλησιάζει Τσικνοπέμπτη, όπως τώρα. Και φυσικά, άφθονο κρασάκι, ρετσίνα κυρίως αλλά και κοκκινέλι ή λευκό αρετσίνωτο κάθε λογής. Και μην νομίζετε ότι η Τσικνοπέμπτη γιορτάζεται απαραίτητα στις ασφυκτικά γεμάτες ταβέρνες (πόσο μάλλον […]

ΡΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ, ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ, ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΣΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

ΡΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ, ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ, ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΣΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

Η αφράτη, βουτυρένια σφολιάτα «αγκαλιάζει» τέλεια το σούπερ πικάντικο κοτόπουλο. Οι πιπεριές και τα πολλά μπαχαρικά το κάνουν ξεχωριστό. Μπορεί να το σερβίρετε με μια μεγάλη, πράσινη σαλάτα, σαν κύριο γεύμα.



Subscribe