Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΑ ΜΑΡΟΚΟΥ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΑ ΜΑΡΟΚΟΥ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΑ ΜΑΡΟΚΟΥ

: 6
: 20 min
: 2 hr 15 min

Ένα κυριακάτικο και χορταστικό φαγάκι με αρώματα Μαρόκου. Το ρας ελ Χανούτ είναι από τα αγαπημένα μου μείγματα μπαχαρικών που ανακάλυψα στα ταξίδια μου στη Βόρεια Αφρική. Αναζητήστε το στα μεγάλα μπαχαράδικα!

Υλικά
  • 1 ολόκληρο βιολογικό κοτόπουλο, ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ ΚΡΗΤΗΣ
  • 6 χοντρά καρότα, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
  • 1 πορτοκάλι βιολογικό, ακέρωτο
  • 1 λεμόνι βιολογικό, ακέρωτο
  • 1 ολόκληρο κεφάλι σκόρδο, κομμένο στη μέση
  • 2 κουτ. σούπας ρας-ελ-Χανούτ (μαροκινό μείγμα μπαχαρικών)*
  • 2 αστεροειδής γλυκάνισους
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
  • Χυμός από 2 πορτοκάλια
  • 3-4 κλαδάκια δεντρολίβανο
  • 5-6 κλαδάκια θυμάρι + 2-3 επιπλέον για την επιφάνεια
  • 5-6 κλαδάκια μαϊντανό
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • *Εναλλακτικά εάν δεν μπορείτε να βρείτε ρας-ελ-χανούτ, μπορείτε να ανακατέψετε από ½ κουταλάκι κύμινο, πιπερόριζα, κουρκουμά, κανέλα, πιπέρι μαύρο, κόλιανδρο, μοσχοκάρυδο και ¼ κουταλάκι γαρύφαλλο, όλα τριμμένα σκόνη.
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C με αέρα. Σε ένα μπολάκι ανακατεύω τα μπαχαρικά (ρας ελ χανούτ, κύμινο, κάρι, πάπρικα), αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Βήμα 2 Πλένω το κοτόπουλο, το σκουπίζω με χαρτί κουζίνας και το πασπαλίζω καλά (μέσα έξω) με τα μισά μπαχαρικά. Αλείφω εσωτερικά με τη μουστάρδα, κάνοντας ελαφρύ μασάζ.
  • Βήμα 3 Βάζω σε μια βαθιά γάστρα τα καρότα, το πορτοκάλι και το λεμόνι κομμένα σε σκελίδες και το σκόρδο. Πασπαλίζω με τα υπόλοιπα μπαχαρικά και ανακατεύω καλά με τα χέρια μου. Τοποθετώ επάνω στα λαχανικά το κοτόπουλο με το στήθος προς τα πάνω και προσθέτω τους αστεροειδής γλυκάνισους. Γεμίζω την κοιλιά με τα μυρωδικά (δεντρολίβανο, θυμάρι, μαϊντανό) και ρίχνω και λίγα επιπλέον κλαδάκια θυμαριού επάνω στο κοτόπουλο. Ραντίζω με το χυμό και το ελαιόλαδο και προσθέτω στη γάστρα (όχι επάνω στο κοτόπουλο), 1 φλιτζάνι νερό.
  • Βήμα 4 Βάζω τη γάστρα στο φούρνο και ψήνω για 15 λεπτά. Χαμηλώνω τη θερμοκρασία στους 180°C και συνεχίζω το ψήσιμο για 2 ώρες. Στα μισά περίπου του χρόνου ψησίματος, ελέγχω αν χρειάζονται επιπλέον υγρά και προσθέτω λίγο νερό ακόμη.

Related Posts

ΛΑΖΑΝΑΚΙ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΜΠΟΛΟΝΕΖ ΚΡΕΑΤΟΣ

ΛΑΖΑΝΑΚΙ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΜΠΟΛΟΝΕΖ ΚΡΕΑΤΟΣ

Η μπολονέζ είναι μια πλούσια σάλτσα της ιταλικής κουζίνας, ιδιαίτερα αγαπητή από τους Έλληνες. Εγώ σας προτείνω να αντικαταστήσετε τον κλασσικό κιμά, με ψιλοκομμένο χτένι που την κάνει ακόμη πιο χορταστική και νόστιμη.

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΡΑΣΑ, ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΡΑΣΑ, ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

Dr. Δημήτρης Γρηγοράκης: Μεσογειακή, γευστική και ζεστή συνταγή για μια παγωμένη χειμωνιάτικη οικογενειακή Κυριακή. Η συγκεκριμένη πρόταση είναι υψηλής διατροφικής αξίας και χαμηλού θερμιδικού φορτίου. Ο συνδυασμός του ντοματοχυμού με το πράσο, το κρεμμυδάκι και το σκόρδο αφήνουν μια μοναδική γεύση στον ουρανίσκο άκρως απολαυστική.



Subscribe