ΚΟΠΑΝΑΚΙΑ ΠΑΝΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ
Γρήγορα και πικάντικα κοπανάκια κοτόπουλου που το πανάρισμα τα κάνει πολύ τραγανά. Το μαγείρεμα στην αεροφριτέζα δεν τα επιβαρύνει με περιττά λάδια και μπορείτε να τα απολαύσετε χωρίς ενοχές.
Υλικά
- 8 κοπανάκια κοτόπουλο
- 3 φλιτζ. τσαγιού αριάνι
- 3 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ φλιτζ. τσαγιού κορν φλάουρ
- 1 κουτ. γλυκού σκόρδο σκόνη
- 1 κουτ. γλυκού κρεμμύδι σκόνη
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
- 3 μεγάλα αυγά
- 2-3 σταγόνες ταμπάσκο
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Βήμα 1 Αλατοπιπερώνω καλά τα κοπανάκια. Βάζω σε ένα μπολ 2½ φλιτζάνια αριάνι και βυθίζω εκεί τα κοπανάκια. Σκεπάζω με μεμβράνη και τα αφήνω να μαριναριστούν για 2 ώρες τουλάχιστον (ιδανικά να μείνουν 12 ώρες στο ψυγείο).
- Βήμα 2 Μισή ώρα πριν το ψήσιμο, βγάζω το μπολ από το ψυγείο και αφήνω τα κοπανάκια να έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
- Βήμα 3 Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το σκόρδο, το κρεμμύδι, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
- Βήμα 4 Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω μαζί τα αυγά, το ½ φλιτζάνι αριάνι, το ταμπάσκο και λίγο αλάτι.
- Βήμα 5 Πανάρω τα κοπανάκια πρώτα στο μείγμα των αλεύρων, κατόπιν στο μείγμα των αυγών και πάλι στο μείγμα των αλεύρων. Τα τοποθετώ στο καλάθι της ΑΕΡΟΦΡΙΤΕΖΑ VITA FRYER Sencor, ρυθμίζω τη θερμοκρασία στους 200°C και ψήνω για 25 λεπτά.