Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΟΠΑΝΑΚΙΑ ΠΑΝΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΚΟΠΑΝΑΚΙΑ ΠΑΝΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΚΟΠΑΝΑΚΙΑ ΠΑΝΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

: 4
: 20 min
: 25 min
           
: 2 hr

Γρήγορα και πικάντικα κοπανάκια κοτόπουλου που το πανάρισμα τα κάνει πολύ τραγανά. Το μαγείρεμα στην αεροφριτέζα δεν τα επιβαρύνει με περιττά λάδια και μπορείτε να τα απολαύσετε χωρίς ενοχές.

Υλικά
  • 8 κοπανάκια κοτόπουλο
  • 3 φλιτζ. τσαγιού αριάνι
  • 3 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ φλιτζ. τσαγιού κορν φλάουρ
  • 1 κουτ. γλυκού σκόρδο σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού κρεμμύδι σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 2-3 σταγόνες ταμπάσκο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Αλατοπιπερώνω καλά τα κοπανάκια. Βάζω σε ένα μπολ 2½ φλιτζάνια αριάνι και βυθίζω εκεί τα κοπανάκια. Σκεπάζω με μεμβράνη και τα αφήνω να μαριναριστούν για 2 ώρες τουλάχιστον (ιδανικά να μείνουν 12 ώρες στο ψυγείο).
  • Βήμα 2 Μισή ώρα πριν το ψήσιμο, βγάζω το μπολ από το ψυγείο και αφήνω τα κοπανάκια να έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
  • Βήμα 3 Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το σκόρδο, το κρεμμύδι, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
  • Βήμα 4 Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω μαζί τα αυγά, το ½ φλιτζάνι αριάνι, το ταμπάσκο και λίγο αλάτι.
  • Βήμα 5 Πανάρω τα κοπανάκια πρώτα στο μείγμα των αλεύρων, κατόπιν στο μείγμα των αυγών και πάλι στο μείγμα των αλεύρων. Τα τοποθετώ στο καλάθι της ΑΕΡΟΦΡΙΤΕΖΑ VITA FRYER Sencor, ρυθμίζω τη θερμοκρασία στους 200°C και ψήνω για 25 λεπτά.

Related Posts

ΡΕΒΙΘΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΦΙΝΟΚΙΟ

ΡΕΒΙΘΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΦΙΝΟΚΙΟ

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Τα ρεβίθια αποτελούν ιδανική επιλογή για τη vegan διατροφή καθώς είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, φολικό οξύ και μαγγάνιο. Αποτελούν πηγή σιδήρου ενώ παράλληλα θωρακίζουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

ΟΙ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΤΗΣ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ

ΟΙ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΤΗΣ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ

Παϊδάκια, μπριζολάκια, παντσέτες, τηγανιές! Να τι μου έρχεται στο νου κάθε φορά που πλησιάζει Τσικνοπέμπτη, όπως τώρα. Και φυσικά, άφθονο κρασάκι, ρετσίνα κυρίως αλλά και κοκκινέλι ή λευκό αρετσίνωτο κάθε λογής. Και μην νομίζετε ότι η Τσικνοπέμπτη γιορτάζεται απαραίτητα στις ασφυκτικά γεμάτες ταβέρνες (πόσο μάλλον […]



Subscribe