Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΟΛΟΚΥΘΟΤΑΡΤΑΚΙΑ «ΣΤΟ ΠΙ & ΦΙ»

ΚΟΛΟΚΥΘΟΤΑΡΤΑΚΙΑ «ΣΤΟ ΠΙ & ΦΙ»

ΚΟΛΟΚΥΘΟΤΑΡΤΑΚΙΑ «ΣΤΟ ΠΙ & ΦΙ»

: 6
: 15 min
: 20 min

Θα εντυπωσιαστείτε πόσο γρήγορα γίνονται αυτά τα κολοκυθοταρτάκια. Μπορείτε να τα φτιάξετε ακόμα και μισή ώρα πριν ξεκινήσετε για το γραφείο ή το σχολείο των παιδιών.

Υλικά
  • Για τα ταρτάκια
  • 4 φύλλα κρούστας
  • 100 γρ. βούτυρο Luprak, λιωμένο
  • Για τη γέμιση
  • 1 φλιτζ. τσαγιού τριμμένα και πολύ καλά στυμμένα κολοκυθάκια
  • 1 φλιτζ. τσαγιού Mozarella Arla, τριμμένη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού τυρί κρέμα Arla
  • 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού γάλα εβαπορέ
  • ½ φλιτζ. τσαγιού πολύ ψιλοκομμένα φυλλαράκια από φρέσκο δυόσμο
  • λίγη πάπρικα, σε σκόνη ή σε νιφάδες
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά τα κολοκυθάκια, τη μοτσαρέλα, το τυρί κρέμα, τα αυγά, το γάλα εβαπορέ, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και λίγη πάπρικα. Αφήνω κατά μέρος.
  • Βήμα 2 Για τα ταρτάκια: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 3 Απλώνω τα φύλλα κρούστας το ένα ακριβώς επάνω στο άλλο, σε μια επίπεδη επιφάνεια, λαδώνοντάς τα ελαφρώς ένα-ένα. Με ένα στρογγυλό κουπ-πατ με διάμετρο 10 εκ. κόβω 6 δίσκους φύλλων (κάθε δίσκος δηλαδή αποτελείται από 4 φύλλα. Αν δεν έχετε κουπ πατ, κόβετε τους δίσκους με ένα κοφτερό μαχαιράκι δίχως δόντια, έχοντας σαν οδηγό ένα πιατάκι του καφέ.
  • Βήμα 4 Εφαρμόζω προσεκτικά τους δίσκους σε 6 ατομικά φορμάκια για ταρτάκια (ή στις θήκες ενός δίσκου για μάφινς). Τα γεμίζω με το μείγμα της γέμισης και τα ψήνω για 20 λεπτά, μέχρι η γέμιση να σφίξει. Τα σερβίρω ζεστά ή χλιαρά.

Related Posts

ΤΑ 10 ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΛΑΖΑΝΙΑ

ΤΑ 10 ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΛΑΖΑΝΙΑ

  Αυτό το λαχταριστό φαγητό που μοσχοβολάει Ιταλία και αγαπάμε πολύ έχει και αυτό τα μυστικά του για να γίνει τέλειο. Θα βρείτε παρακάτω τα 10 συνηθισμένα λάθη που κάνουμε όταν φτιάχνουμε τα λαζάνια. 1.Προσοχή στην υγρασία του κιμάΤα λαζάνια στο φούρνο με κιμά είναι […]

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΕΝΙΑ ΖΥΜΗ

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΕΝΙΑ ΖΥΜΗ

Ελαφρώς «πειραγμένη» γαλατόπιτα, αφού η παραδοσιακή -συνήθως- δεν έχει ζύμη. Τα καρύδια στη γέμιση δίνουν «σώμα» και φυσικά νοστιμιά. Ιδανικά, τρώγεται χλιαρή αλλά είναι εξίσου γευστική και κρύα.



Subscribe