Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

: 6
: 10 min
: 25 min

Μπορούμε να σερβίρουμε το κέικ αυτό σαν τουρτίτσα. Γι’ αυτό θα φτιάξουμε δύο δόσεις γλάσου. Θα το κόψουμε κατά μήκος στη μέση και θα βάλουμε ενδιάμεσα τη μια δόση, κρύα. Με την δεύτερη δόση θα το περιχύσουμε.

Υλικά
  • Για το κέικ
  • 200 γρ. κουβερτούρα 52% κακάο, σπασμένη σε μικρά κομμάτια
  • 200 γρ. αγελαδινό βούτυρο, κομμένο σε κύβους, μαλακωμένοι σε θερμοκρασία δωματίου
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 5 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • Για το γλάσο σοκολάτας
  • 200 γρ. κουβερτούρα 52% κακάο, σπασμένη σε μικρά κομμάτια
  • 100 γρ. βούτυρο αγελαδινό, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 4 κουτ. σούπας μπράντι ΜΕΤΑΧΑ
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Κέικ: Προθερμαίνω το φούρνο στους 190ºC. Βουτυρώνω και αλευρώνω ελαφρώς ένα μικρό αλλά βαθύ ταψάκι.
  • Βήμα 2 Λιώνω μαζί την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί (δηλαδή τα βάζω σε ένα ανοξείδωτο μπολ, στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό), ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
  • Βήμα 3 Αποσύρω από τη φωτιά, ρίχνω τη ζάχαρη και ανακατεύω για 1 λεπτό, μέχρι να λιώσει. Αφήνω το μείγμα κατά μέρος για να κρυώσει ελαφρώς.
  • Βήμα 4 Προσθέτω τα αυγά ένα-ένα, ανακατεύοντας καλά με την ξύλινη κουτάλα μετά από κάθε προσθήκη. Στο τέλος ρίχνω το αλεύρι και ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 5 Αδειάζω το μείγμα στο ταψάκι και το ψήνω στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 22 – 25 λεπτά. Στο διάστημα αυτό θα πρέπει να έχει αποκτήσει κρούστα στην επιφάνεια, ενώ το εσωτερικό του θα είναι πολύ μαλακό και παχύρρευστο, σαν μπράουνι. Αφήνω το κέικ να κρυώσει ελαφρώς όσο ετοιμάζω το γλάσο σοκολάτας.
  • Βήμα 6 Γλάσο: Λιώνω την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί, όπως έκανα στη διαδικασία παρασκευής του κέικ, μέχρι να φτιάξω ένα λείο μείγμα. Το αφήνω να κρυώσει ελαφρώς, προσθέτω το μπράντι και ανακατεύω καλά. Το αφήνω να κρυώσει και να αποκτήσει τη ρευστότητα μελιού.
  • Βήμα 7 Ξεφορμάρω το κέικ, περιχύνω με το γλάσο και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

Σοκολάτα με πορτοκάλι είναι από τους πιο κλασσικούς συνδυασμούς. Κόβοντας το σοκολατένιο σουφλέ βρίσκεις μια πορτοκαλένια κρέμα.

ΛΑΖΑΝΑΚΙ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΜΠΟΛΟΝΕΖ ΚΡΕΑΤΟΣ

ΛΑΖΑΝΑΚΙ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΜΠΟΛΟΝΕΖ ΚΡΕΑΤΟΣ

Η μπολονέζ είναι μια πλούσια σάλτσα της ιταλικής κουζίνας, ιδιαίτερα αγαπητή από τους Έλληνες. Εγώ σας προτείνω να αντικαταστήσετε τον κλασσικό κιμά, με ψιλοκομμένο χτένι που την κάνει ακόμη πιο χορταστική και νόστιμη.



Subscribe