destination taste!

ΚΕΪΚ QUATRE-QUARTS ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ ΚΑΙ ΡΟΖ FROSTING

ΚΕΪΚ QUATRE-QUARTS ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ ΚΑΙ ΡΟΖ FROSTING

ΚΕΪΚ QUATRE-QUARTS ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ ΚΑΙ ΡΟΖ FROSTING

: 6
: 15 min
: 50 min
           
: 15 min

Ένα κέικ με ελάχιστα υλικά αλλά τόσο αφράτο που θα το λατρέψετε. Το μυστικό του είναι να ζυγίσετε όλα τα υλικά σύμφωνα με το βάρος των αυγών.

Υλικά
  • 4 αυγά
  • 200 γρ. περίπου ζάχαρη
  • 200 γρ. περίπου αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + λίγο επιπλέον για τη φόρμα
  • 200 γρ. περίπου αγελαδινό βούτυρο, λιωμένο και κρύο + λίγο επιπλέον για τη φόρμα
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 60 γρ. ινδοκάρυδο + επιπλέον για το σερβίρισμα
  • Για το frosting
  • 200 γρ. αγελαδινό βούτυρο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 450 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
  • 1-2 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2-3 σταγόνες ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 1 πρέζα αλάτι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Ξεκινάω ζυγίζοντας τα αυγά γιατί από το βάρους τους θα εξαρτηθεί το βάρος των υπόλοιπων υλικών. Αν τα αυγά που θα ζυγίσω είναι 205 γρ. τότε και τα υπόλοιπα υλικά θα τα υπολογίσω με αυτό το βάρος. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βουτυρώνω καλά μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 20 εκ. και πασπαλίζω με λίγο αλεύρι.
  • Βήμα 2 Βάζω στην κουζινομηχανή τα 4 αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάω για 8-10 λεπτά με το σύρμα μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν σαν κρέμα. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω το αλεύρι. Ανακατεύω απαλά με το σύρμα και μόλις απορροφηθεί από την κρέμα, προσθέτω το λιωμένο βούτυρο, τη βανίλια και το ινδοκάρυδο. Ανακατεύω με απαλές κινήσεις για να μη χαθεί ο όγκος και να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  • Βήμα 3 Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα και βάζω στο ψυγείο για 15 λεπτά. Μεταφέρω τη φόρμα από το ψυγείο στο φούρνο και ψήνω για 10 λεπτά. Βγάζω τη φόρμα από το φούρνο και με ένα μυτερό μαχαίρι χαράζω το κέντρο του κέικ. Χαμηλώνω το φούρνο στους 145°C και επαναφέρω τη φόρμα στο φούρνο. Συνεχίζω το ψήσιμο για 40 λεπτά ακόμη μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Το αφήνω για 15 λεπτά και αναποδογυρίζω το κέικ σε σχάρα. Το αφήνω να κρυώσει εντελώς.
  • Βήμα 4 Για το frosting: Βάζω το βούτυρο στον κάδο της κουζινομηχανής και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέτω την άχνη, τη βανίλια, το αλάτι και το χρώμα ζαχαροπλαστικής και χτυπάω προσθέτοντας σταδιακά την κρέμα γάλακτος μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα. Το μεταφέρω σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελωτή μύτη και το βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Βήμα 5 Διακοσμώ το κέικ με το ροζ φρόστινγκ και πασπαλίζω με ινδοκάρυδο.

Related Posts

ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ ΣΚΟΡΔΑΤΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ ΣΚΟΡΔΑΤΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

Οι ψητές γλυκοπατάτες γίνονται το τέλειο συνοδευτικό για ψητά κρέατα ή πουλερικά. Αν θέλετε, μπορείτε να αφαιρέσετε τη φλούδα τους και να τις πολτοποιήσετε σε ένα κρεμώδη και πικάντικο πουρέ.

ΚΟΡΜΟΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΙ ΚΑΙ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

ΚΟΡΜΟΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΙ ΚΑΙ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

Ένας υπέροχος κορμός αρκετά διαφορετικός από τον κλασσικό σοκολατένιο. O πουρές φυστικιών είναι που δίνει την πιο έντονη γεύση.