Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΕΪΚ QUATRE-QUARTS ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ ΚΑΙ ΡΟΖ FROSTING

ΚΕΪΚ QUATRE-QUARTS ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ ΚΑΙ ΡΟΖ FROSTING

ΚΕΪΚ QUATRE-QUARTS ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ ΚΑΙ ΡΟΖ FROSTING

: 6
: 15 min
: 50 min
           
: 15 min

Ένα κέικ με ελάχιστα υλικά αλλά τόσο αφράτο που θα το λατρέψετε. Το μυστικό του είναι να ζυγίσετε όλα τα υλικά σύμφωνα με το βάρος των αυγών.

Υλικά
  • 4 αυγά
  • 200 γρ. περίπου ζάχαρη
  • 200 γρ. περίπου αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + λίγο επιπλέον για τη φόρμα
  • 200 γρ. περίπου αγελαδινό βούτυρο, λιωμένο και κρύο + λίγο επιπλέον για τη φόρμα
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 60 γρ. ινδοκάρυδο + επιπλέον για το σερβίρισμα
  • Για το frosting
  • 200 γρ. αγελαδινό βούτυρο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 450 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
  • 1-2 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2-3 σταγόνες ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 1 πρέζα αλάτι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Ξεκινάω ζυγίζοντας τα αυγά γιατί από το βάρους τους θα εξαρτηθεί το βάρος των υπόλοιπων υλικών. Αν τα αυγά που θα ζυγίσω είναι 205 γρ. τότε και τα υπόλοιπα υλικά θα τα υπολογίσω με αυτό το βάρος. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βουτυρώνω καλά μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 20 εκ. και πασπαλίζω με λίγο αλεύρι.
  • Βήμα 2 Βάζω στην κουζινομηχανή τα 4 αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάω για 8-10 λεπτά με το σύρμα μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν σαν κρέμα. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω το αλεύρι. Ανακατεύω απαλά με το σύρμα και μόλις απορροφηθεί από την κρέμα, προσθέτω το λιωμένο βούτυρο, τη βανίλια και το ινδοκάρυδο. Ανακατεύω με απαλές κινήσεις για να μη χαθεί ο όγκος και να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  • Βήμα 3 Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα και βάζω στο ψυγείο για 15 λεπτά. Μεταφέρω τη φόρμα από το ψυγείο στο φούρνο και ψήνω για 10 λεπτά. Βγάζω τη φόρμα από το φούρνο και με ένα μυτερό μαχαίρι χαράζω το κέντρο του κέικ. Χαμηλώνω το φούρνο στους 145°C και επαναφέρω τη φόρμα στο φούρνο. Συνεχίζω το ψήσιμο για 40 λεπτά ακόμη μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Το αφήνω για 15 λεπτά και αναποδογυρίζω το κέικ σε σχάρα. Το αφήνω να κρυώσει εντελώς.
  • Βήμα 4 Για το frosting: Βάζω το βούτυρο στον κάδο της κουζινομηχανής και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέτω την άχνη, τη βανίλια, το αλάτι και το χρώμα ζαχαροπλαστικής και χτυπάω προσθέτοντας σταδιακά την κρέμα γάλακτος μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα. Το μεταφέρω σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελωτή μύτη και το βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Βήμα 5 Διακοσμώ το κέικ με το ροζ φρόστινγκ και πασπαλίζω με ινδοκάρυδο.

Related Posts

ΟΥΡΑ ΚΡΑΝΙΟΥ ΜΕ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

ΟΥΡΑ ΚΡΑΝΙΟΥ ΜΕ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Η ιδανική συνταγή πρέπει να είναι εύκολη, να έχει τέλεια γεύση και μεγάλη θρεπτική αξία. Αυτή η συνταγή της Ντίνας Νικολάου με «Κρανιό με πατατούλες και πιπεριές» τα συνδυάζει όλα και αξίζει να την δοκιμάσετε πριν ξεκινήσει η «κρεατοφαγία» με τα γιορτινά τραπέζια.

ΚΑΣΤΑΝΑ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ

ΚΑΣΤΑΝΑ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ

Είναι εύκολη η συνταγή αλλά χρειάζεται υπομονή για το καθάρισμα στα κάστανα. Αν δεν θέλετε την κανέλα και τον αστεροειδή γλυκάνισο, μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με μπαχάρια της αρεσκείας σας.



Subscribe