Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΕΪΚ ΜΗΛΟΥ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ

ΚΕΪΚ ΜΗΛΟΥ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ

ΚΕΪΚ ΜΗΛΟΥ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ

: 6-8
: 15 min
: 45 min

Κέικ μήλου με ιδιαίτερη υφή, αφού το τυρί κρέμα το κάνει να είναι υδαρό και ντελικάτο. Το κουκουνάρι μπορείτε να το αντικαταστήσετε με όποιο ξηρό καρπό θέλετε. Αμύγδαλα, φουντούκια, φυστίκια Αιγίνης…

Υλικά
  • 125 γρ. αγελαδινό βούτυρο, μαλακωμένο + λίγο επιπλέον για τη φόρμα
  • 125 γρ. ζάχαρη ακατέργαστη
  • 2 αυγά
  • 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Ξύσμα από 2 μεγάλα ακέρωτα λεμόνια
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3-4 μήλα (500 γρ. συνολικά), καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους 1-2 εκ.
  • 1-2 κουτ. σούπας γάλα (προαιρετικά)
  • 3 κουτ. σούπας κουκουνάρι
  • Ζάχαρη άχνη, για το πασπάλισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C με αέρα. Βουτυρώνω καλά μια φόρμα 20 εκ. και στρώνω στη βάση με αντικολλητικό χαρτί.
  • Βήμα 2 Βάζω το βούτυρο και τη ζάχαρη στην κουζινομηχανή και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτω τα αυγά (ένα τη φορά) και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα.
  • Βήμα 3 Προσθέτω το τυρί κρέμα, τη βανίλια, το αλάτι, το ξύσμα, το χυμό και το αλεύρι και ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ενωθούν όλα σε υλικά. Ρίχνω τα μήλα και ανακατεύω. Αν δω ότι είναι πολύ σφιχτό το μείγμα ρίχνω 1 κουταλιά γάλα. Ανακατεύω και αν χρειαστεί ρίχνω και την δεύτερη.
  • Βήμα 4 Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα, ισιώνω με ένα κουτάλι και σκορπίζω το κουκουνάρι. Ψήνω στο φούρνο για 40-45 λεπτά (μέχρι να δω ότι τα πλαϊνά έχουν ξεκολλήσει από τη φόρμα). Σβήνω το φούρνο και το αφήνω άλλα 5 λεπτά να σταθεί.
  • Βήμα 5 Αποσύρω από το φούρνο, το αφήνω να κρυώσει και το ξεφορμάρω. Πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και σερβίρω.

Related Posts

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΡΑΣΑ, ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΡΑΣΑ, ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

Dr. Δημήτρης Γρηγοράκης: Μεσογειακή, γευστική και ζεστή συνταγή για μια παγωμένη χειμωνιάτικη οικογενειακή Κυριακή. Η συγκεκριμένη πρόταση είναι υψηλής διατροφικής αξίας και χαμηλού θερμιδικού φορτίου. Ο συνδυασμός του ντοματοχυμού με το πράσο, το κρεμμυδάκι και το σκόρδο αφήνουν μια μοναδική γεύση στον ουρανίσκο άκρως απολαυστική.

ΛΑΖΑΝΑΚΙ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΜΠΟΛΟΝΕΖ ΚΡΕΑΤΟΣ

ΛΑΖΑΝΑΚΙ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΜΠΟΛΟΝΕΖ ΚΡΕΑΤΟΣ

Η μπολονέζ είναι μια πλούσια σάλτσα της ιταλικής κουζίνας, ιδιαίτερα αγαπητή από τους Έλληνες. Εγώ σας προτείνω να αντικαταστήσετε τον κλασσικό κιμά, με ψιλοκομμένο χτένι που την κάνει ακόμη πιο χορταστική και νόστιμη.



Subscribe