destination taste!

ΚΕΪΚ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ, ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΚΥΜΙΝΟ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ, ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΚΥΜΙΝΟ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ, ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΚΥΜΙΝΟ

: 8-10
: 20 min
: 45 min

Είναι το τέλειο κέικ για ένα brunch ή για κολατσιό στο γραφείο ή το σχολείο των παιδιών. Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το κύμινο με άλλο μπαχαρικό της αρεσκείας σας όπως μοσχοκάρυδο, κανέλα ή το σουμάκ.

Υλικά
  • 160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Μύλοι Δάκου
  • 100 ml ελαφρύ ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια καρότα, τριμμένα
  • 150 γρ. ζαμπόν βραστό, κομμένο σε κύβους
  • 4 αυγά
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 120 γρ. γιαούρτι 2% λιπαρά
  • 100 γρ. κασέρι, τριμμένη
  • 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο, σκόνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Λαδώνω ελαφρώς μια στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση.
  • Βήμα 2 Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ τα αυγά με το αλεύρι, το κύμινο και το μπέικιν πάουντερ, μέχρι να φτιάξω ένα λείο μείγμα. Προσθέτω τα 100 ml ελαιόλαδο και το γιαούρτι και συνεχίζω το χτύπημα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Τέλος, προσθέτω το ζαμπόν, τα τυριά και τα τριμμένα καρότα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω με μια σπάτουλα.
  • Βήμα 3 Αδειάζω το μείγμα στο λαδωμένη φόρμα και ψήνω για 45 λεπτά, μέχρι το κέικ να ροδίσει καλά και να φουσκώσει. Το αφήνω να κρυώσει ελαφρώς, για 10 λεπτά, το ξεφορμάρω και το αφήνω να κρυώσει εντελώς επάνω σε μια σχάρα.

Related Posts

ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ ΣΚΟΡΔΑΤΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ ΣΚΟΡΔΑΤΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

Οι ψητές γλυκοπατάτες γίνονται το τέλειο συνοδευτικό για ψητά κρέατα ή πουλερικά. Αν θέλετε, μπορείτε να αφαιρέσετε τη φλούδα τους και να τις πολτοποιήσετε σε ένα κρεμώδη και πικάντικο πουρέ.

ΚΟΡΜΟΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΙ ΚΑΙ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

ΚΟΡΜΟΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΙ ΚΑΙ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

Ένας υπέροχος κορμός αρκετά διαφορετικός από τον κλασσικό σοκολατένιο. O πουρές φυστικιών είναι που δίνει την πιο έντονη γεύση.