Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΕΪΚ ΜΕ ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ ΨΗΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ ΨΗΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ ΨΗΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

: 6
: 20 min
: 40 min

Εντυπωσιακό και πεντανόστιμο κέικ με πολύχρωμες ψητές πιπεριές και αρωματικό ελαιόλαδο. Αν δεν έχετε χρόνο για να ψήσετε δικές σας πιπεριές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμες ψημένες από βάζο.

Υλικά
  • 2 πιπεριές κίτρινες
  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3 μεσαία αυγά
  • 100 ml ελαιόλαδο SPARTA OREGANO
  • 100 ml γάλα
  • 2 κουτ. σούπας παλαιωμένη γραβιέρα Κρήτης ή παρμεζάνα, τριμμένη
  • 8 γρ. μαγιά ξερή
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
  • Φύλλα από ¼ ματσάκι μαϊντανό, πολύ ψιλοκομμένα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στο γκριλ. Βάζω τις πιπεριές σε ένα ταψί και τις ψήνω για 10 λεπτά μέχρι να μαυρίσουν. Στα μισά τις γυρίζω για να ψηθούν ολόγυρα. (Αν δεν έχω χρόνο μπορώ να χρησιμοποιήσω ψητές πιπεριές από βάζο). Βγάζω τις πιπεριές από το γκριλ και γυρίζω τη θερμοκρασία στους 180°C με αέρα.
  • Βήμα 2 Βάζω τις πιπεριές σε μια σακούλα τροφίμων και τις κλείνω καλά για να δημιουργηθούν υδρατμοί. Αφαιρώ την σακούλα και με ευκολία, τραβάω την μαυρισμένη φλοίδα από τις πιπεριές και τις κόβω σε λεπτές λωρίδες. Πασπαλίζω με λίγο μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και τις αφήνω στην άκρη.
  • Βήμα 3 Σε ένα μπολ βάζω τα αυγά, το ελαιόλαδο, το γάλα, αλάτι, πιπέρι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και χτυπάω καλά με το σύρμα. Προσθέτω το αλεύρι, την μαγιά, την παρμεζάνα, την ρίγανη και ανακατεύω καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα αρκετά υδαρό μείγμα. Ψιλοκόβω λίγες λωρίδες από τις πιπεριές μέσα στο μείγμα, ανακατεύω και το αδειάζω σε μια φόρμα διαμέτρου 22 εκ. καλά λαδωμένη.Τυλίγω τις υπόλοιπες λωρίδες από τις πιπεριές σε μικρά ρολάκια και τα «σφηνώνω» εναλλάξ στην επιφάνεια της ζύμης. Πασπαλίζω με λίγο μαϊντανό και ψήνω στο φούρνο για για 40 λεπτά.
  • Βήμα 4 Αποσύρω από το φούρνο, ξεφορμάρω το κέικ και το αφήνω σε σχάρα να κρυώσει.

Related Posts

ΜΥΡΜΗΓΚΑΤΟ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ

ΜΥΡΜΗΓΚΑΤΟ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ

Το μυρμηγκάτο είναι ένα νοσταλγικό γλύκισμα που συνήθιζαν πολύ στην Πρέβεζα και στα Γιάννενα. Η ιστορία του δεν είναι γνωστή αλλά σίγουρα ήταν πολύ αγαπημένο σαν κέικ αφού η τρούφα σοκολάτας του έδινε «παιχνιδιάρικη» όψη ενώ το σιρόπι, το απογειώνει γευστικά.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΑ ΜΑΡΟΚΟΥ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΑ ΜΑΡΟΚΟΥ

Ένα κυριακάτικο και χορταστικό φαγάκι με αρώματα Μαρόκου. Το ρας ελ Χανούτ είναι από τα αγαπημένα μου μείγματα μπαχαρικών που ανακάλυψα στα ταξίδια μου στη Βόρεια Αφρική. Αναζητήστε το στα μεγάλα μπαχαράδικα!



Subscribe