destination taste!

ΚΕΪΚ ΜΕ ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ ΨΗΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ ΨΗΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ ΨΗΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

: 6
: 20 min
: 40 min

Εντυπωσιακό και πεντανόστιμο κέικ με πολύχρωμες ψητές πιπεριές και αρωματικό ελαιόλαδο. Αν δεν έχετε χρόνο για να ψήσετε δικές σας πιπεριές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμες ψημένες από βάζο.

Υλικά
  • 2 πιπεριές κίτρινες
  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3 μεσαία αυγά
  • 100 ml ελαιόλαδο SPARTA OREGANO
  • 100 ml γάλα
  • 2 κουτ. σούπας παλαιωμένη γραβιέρα Κρήτης ή παρμεζάνα, τριμμένη
  • 8 γρ. μαγιά ξερή
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
  • Φύλλα από ¼ ματσάκι μαϊντανό, πολύ ψιλοκομμένα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στο γκριλ. Βάζω τις πιπεριές σε ένα ταψί και τις ψήνω για 10 λεπτά μέχρι να μαυρίσουν. Στα μισά τις γυρίζω για να ψηθούν ολόγυρα. (Αν δεν έχω χρόνο μπορώ να χρησιμοποιήσω ψητές πιπεριές από βάζο). Βγάζω τις πιπεριές από το γκριλ και γυρίζω τη θερμοκρασία στους 180°C με αέρα.
  • Βήμα 2 Βάζω τις πιπεριές σε μια σακούλα τροφίμων και τις κλείνω καλά για να δημιουργηθούν υδρατμοί. Αφαιρώ την σακούλα και με ευκολία, τραβάω την μαυρισμένη φλοίδα από τις πιπεριές και τις κόβω σε λεπτές λωρίδες. Πασπαλίζω με λίγο μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και τις αφήνω στην άκρη.
  • Βήμα 3 Σε ένα μπολ βάζω τα αυγά, το ελαιόλαδο, το γάλα, αλάτι, πιπέρι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και χτυπάω καλά με το σύρμα. Προσθέτω το αλεύρι, την μαγιά, την παρμεζάνα, την ρίγανη και ανακατεύω καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα αρκετά υδαρό μείγμα. Ψιλοκόβω λίγες λωρίδες από τις πιπεριές μέσα στο μείγμα, ανακατεύω και το αδειάζω σε μια φόρμα διαμέτρου 22 εκ. καλά λαδωμένη.Τυλίγω τις υπόλοιπες λωρίδες από τις πιπεριές σε μικρά ρολάκια και τα «σφηνώνω» εναλλάξ στην επιφάνεια της ζύμης. Πασπαλίζω με λίγο μαϊντανό και ψήνω στο φούρνο για για 40 λεπτά.
  • Βήμα 4 Αποσύρω από το φούρνο, ξεφορμάρω το κέικ και το αφήνω σε σχάρα να κρυώσει.

Related Posts

ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ ΣΚΟΡΔΑΤΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ ΣΚΟΡΔΑΤΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

Οι ψητές γλυκοπατάτες γίνονται το τέλειο συνοδευτικό για ψητά κρέατα ή πουλερικά. Αν θέλετε, μπορείτε να αφαιρέσετε τη φλούδα τους και να τις πολτοποιήσετε σε ένα κρεμώδη και πικάντικο πουρέ.

ΚΟΡΜΟΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΙ ΚΑΙ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

ΚΟΡΜΟΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΙ ΚΑΙ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

Ένας υπέροχος κορμός αρκετά διαφορετικός από τον κλασσικό σοκολατένιο. O πουρές φυστικιών είναι που δίνει την πιο έντονη γεύση.