destination taste!

ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΑΝΤΖΟΥΓΙΕΣ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΑΝΤΖΟΥΓΙΕΣ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΑΝΤΖΟΥΓΙΕΣ

: 6-8
: 20 min
: 45 min

Το ιδανικό κέικ για brunch. To αδιάφορο μπρόκολο σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές αντζούγιες γίνονται ένα ζευγάρι μοναδικό.

Υλικά
  • 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ, κοσκινισμένο
  • 300 γρ. μπρόκολο κομμένο σε μπουκετάκια
  • 3 βιολογικά αυγά
  • 1½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 125 ml γάλα
  • 80 γρ. τριμμένο κασέρι
  • 150 γρ. αντζούγιες φιλέτο, ψιλοκομμένες
  • λίγος κόλιανδρος, σε σκόνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω να βράσει άφθονο αλατισμένο νερό και ζεματίζω τα μπουκετάκια μπρόκολου για 4 – 5 λεπτά, από τη στιγμή που το νερό θα ξαναπάρει βράση. Τα στραγγίζω, τα σκουπίζω προσεκτικά σε καθαρές πετσέτες και τα αφήνω κατά μέρος για να κρυώσουν.
  • Βήμα 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Λαδώνω ελαφρώς μια μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ.
  • Βήμα 3 Χτυπάω καλά τα αυγά με το μίξερ, μέχρι να αφρατέψουν ελαφρώς και σταδιακά προσθέτω το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέτω το ελαιόλαδο, το κασέρι και το γάλα και ανακατεύω καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Τέλος, ρίχνω το μπρόκολο, κομματιασμένο σε μικρά κομμάτια, καθώς και τις ψιλοκομμένες αντζούγιες και νοστιμίζω με αλάτι, πιπέρι και λίγο κόλιανδρο. Ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 4 Αδειάζω το μείγμα στη λαδωμένη φόρμα και ψήνω το κέικ για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Το αφήνω να κρυώσει ελαφρώς, το ξεφορμάρω, το κόβω σε φέτες και το σερβίρω.

Related Posts

ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ

ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ

Η επαρκής πρόσληψη αντιοξειδωτικών είναι ιδιαίτερα σημαντική στην παιδική ηλικία, εφόσον ο οργανισμός στη δεδομένη χρονική περίοδο χτίζει τα θεμέλιά του, προκειμένου να είναι γερός και δυνατός στην εφηβική και ενήλικη ζωή! Η ενίσχυση της αντιοξειδωτικής ασπίδας προστασίας των παιδιών είναι σημαντική για την: • […]

ΤΑΡΤΙΝΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΝΘΟΤΥΡΟΥ, ΦΡΕΣΚΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

ΤΑΡΤΙΝΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΝΘΟΤΥΡΟΥ, ΦΡΕΣΚΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

Γρήγορες ταρτίνες, τέλειες για πρωινό ή brunch. Μπορείτε την κρέμα ανθότυρου να την προετοιμάσετε από την προηγούμενη μέρα και να την διατηρήσετε στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα τις σερβίρετε.